צריכה מרובה של חומצות שומן לא רוויות מסוג אומגה-3 ממקור ימי (marine omega-3 polyunsaturated fatty acids), אך לא של סוגים אחרים של אומגה-3, מפחיתה את הסיכון ללקות בסרטן השד, כך מצאה מטה-אנליזה שפורסמה ב- BMJ.
החוקרים בדקו מידע העולה מ- 21 מחקרים פרוספקטיביים שהשוו כ- 900,000 משתתפים (קבוצות הביקורת) ו- 2,100 חולות בסרטן השד.
החוקרים מצאו כי צריכת הכמויות הגדולות ביותר של חומצות השומן מסוג אומגה-3 ממקור ימי הייתה קשורה בהפחתה מובהקת סטטיסטית של 14% בסיכון לסרטן השד, וזאת בהשוואה לצריכת הכמויות הקטנות ביותר.
יתר על כן, הסיכון פחת ב- 5% עבור כל תוספת צריכה של 1 גר/יום.
לא נמצא כל קשר בין הסיכון לסרטן השד ובין צריכה של דגים, alpha linoleic acid (אומגה-3 ממקור צמחי), או סך כל הצריכה של אומגה-3.
החוקרים ציינו כי תקנון ל- body-mass index “החליש באופן משמעותי” את ההשפעה המגנה שנמצאה עבור אומגה-3 ממקור צמחי.
אף על פי כן, הם קראו להפחתה בסיכון “הגיונית מבחינה ביולוגית”, ייתכן שעקב ההשפעה על המולקולות המעורבות בגדילה ובהתמיינות התאית.
הידיעה הועברה ע”י מערכת PharmaLine