האוצר מודה בוועדת הבריאות כי מהעלאת השכר הצפויה, צפויים בתי החולים הציבוריים להינזק ב-200 מיליון שקל. יו"ר הוועדה, ח"כ יוני משריקי: "הפיצוי הכספי לבתי החולים חייב להיות במלואו, ובזמן, תשובות האוצר בינתיים אינן מספקות".
העלאת שכר המינימום תגרום לתוספת עלות של 200 מיליון שקל לבתי החולים הציבוריים, כך הודיעה גאיה עופר, רכזת בריאות באגף התקציבים באוצר לוועדת הבריאות של הכנסת.
לדבריה, הכסף לבתי חולים מועבר לפי מדד יום אשפוז המתעדכן אחת לשלושה חודשים, והוא מועבר לפי החוק תוך 60 יום. יו"ר הוועדה, יוני משריקי (ש"ס) הדגיש כי הפיצוי הכספי לבתי החולים חייב להיות במלואו, ובזמן, ותשובות האוצר בעניין כלל אינן מספקות. משריקי קרא לוועדת המחירים להשלים בהקדם את עבודתה, לשמוע את בתי וקופות החולים בנושא, ולעדכן את הוועדה על החלטותיה.
במקביל הוועדה ביקשה את התייחסות משרדי האוצר והבריאות בתוך שבוע מהיום – למתן שיפוי לבתי החולים, על מנת שלא ימצאו את עצמם מול שוקת שבורה, עד לתום דיוני ועדת המחירים. הוועדה תמשיך לעקוב אחרי הנושא וייקבעו דיונים נוספים.
פרופ' יורם וייס, מנכ"ל המרכז הרפואי "הדסה", הזהיר כי עליית השכר הקודמת גרמה לגירעון של 100 מיליון שקל ל"הדסה", ועליות שכר נוספות יביאו לקריסת בתי החולים. וייס הדגיש את החובה כי כל עדכון שכר יועבר לבתי החולים בתוך 30 יום בלבד – ולא 60 או 90 יום כפי שנעשה עד כה. "החוק מחייב אותנו לשלם שכר מיידית – אך ההכנסות מהמדינה מתעכבות בתוך חודשיים עד שלושה חודשים. קופות החולים חייבות היום לבתי החולים 900-700 מיליון שקל, וחוסר התזרים הזה מביא את בתי החולים לעיכוב תשלום לספקים".
מאת: צבי זרחיה
באדיבות: כלכליסט