פרופ' ג'וזף כורש, מחוקרי ההזדקנות המובילים, טוען שאנחנו כבר יודעים מה צריך לעשות כדי להאריך ימים, אבל לא מיישמים • בראיון לקראת כנס Biomed 2024 שיתקיים השבוע, הוא מספר על התרופות החדשות שלא מדברים עליהן, אבל חשובות לא פחות מהתרופות נגד השמנה.
חוקרי הזדקנות נחלקים בדרך כלל לשני מחנות: אלה שרואים בה בלאי טבעי של מערכות הגוף או אוסף מחלות שנצברות וגורמות בהדרגה להזדקנות, ואלה שסבורים שישנו "שעון הזדקנות", מנגנון שסופר את ימינו לאחור והתערבות בו יכולה לשנות את מצבנו לטובה. האפידמיולוג פרופ' ג'וזף כורש, מחוקרי ההזדקנות המובילים, מזהה את עצמו, קצת לצערו, עם המחנה הראשון. השבוע הוא ישתתף בכנס Biomed Israel 2024, שתנחה פרופ' ורדה שלו, מנהלת שותפה בקרן הון סיכון Team8 Health, ויוקדש לנושא: איך להפוך הזדקנות בריאה למציאות.
"'שעון ההזדקנות' או 'כפתור ההזדקנות' שניתן ללחוץ ולעשות שינוי דרמטי בתהליך קיים בוודאות בתולעים", אומר כורש, שהקים לאחרונה את המרכז להזדקנות אופטימלית בבית הספר לרפואה של אוניברסיטת ניו יורק. "כרגע אין עדויות של ממש להימצאותו בבני אדם. קיימים שעוני גיל ביולוגי, אבל אנחנו לא יודעים לומר אם הם משפיעים על תהליכי המחלה או מושפעים ממנו.
מאת: גלי וינרב