טיפול קצר יותר ב- acetylcysteine הניתן עקב הרעלת acetaminophen טומן בחובו סיכון מופחת להקאות בשלב מוקדם בהשוואה לטיפול הסטנדרטי, כך מצא מחקר שפורסם בכתב העת Lancet .
החוקרים חילקו אקראית כ- 220 אנשים שנטלו מנת יתר של acetaminophen לקבל טיפול סטנדרטי או שונה, הנבדקים אף חולקו לקבלת התרופה נוגדת הבחילה ondansetron או פלסבו, טרם מתן הטיפול. משטר הטיפול השונה כלל אינפוזיה של 300 מ"ג/ק"ג של acetylcysteine לאורך 12 שעות (בהשוואה ל- 20 שעות) במשטר זה נעשה שימוש במינון ראשוני נמוך יותר (100 מ"ג/ק"ג לאורך שעתיים מול 150 מ"ג/ק"ג לאורך 15 דקות בבריטניה ושעה בארה"ב).
המדד העיקרי – הקאות או צורך דחוף בתרופה נגד בחילה בתוך שעתיים היה פחות שכיח בקרב קבוצת המחקר (odds ratio, 0.26), כמו גם בקרב הקבוצה שקיבלה (ondansetron (OR, 0.41. תגובות אנפילקטיות היו אף הן פחות שכיחות באופן מובהק סטטיסטית בקרב קבוצת המחקר. למרות שהמחקר לא היה חזק מספיק על מנת להראות noninferiority, עלייה ברמות ה- alanine aminotransferase הייתה נפוצה יותר בקרב הנבדקים שקיבלו ondansetron
(OR, 3.30).
הידיעה הועברה ע"י מערכת PharmaLine