שני מחקרים שפורסמו ב- BMJ מדגישים את חשיבותה של תזונה בריאה במהלך ההיריון.
המחקר הראשון הסתמך על שאלוני בריאות שכללו 66,000 נשים בהיריון מנורווגיה. המחקר ניסה לאפיין את דפוסי הדיאטה לאחת מתוך שלוש קטגוריות: נבונה (לדוגמא: צריכת ירקות, פירות ומים כמשקה), מערבית (חטיפים מלוחים ומתוקים, לחם לבן ובשר מעובד) או מסורתית (תפוחי אדמה, דגים).
נשים שדבקו במידה הרבה ביותר בדיאטות הנבונה והמסורתית הציגו יחס סיכון נמוך יותר ללידה מוקדמת בהשוואה לנשים שדבקו פחות בדיאטות הללו.
במסגרת המחקר השני שנערך באוסטרליה עודדו נשים בהיריון עם עודף משקל או שמנות לאכול נכון ולהתעמל. התוצאות? לא נמצאו הבדלים בין קבוצת המחקר וקבוצת הביקורת בנוגע להיארעות סוכרת היריון או סיבוכים אחרים של האם. אף על פי כן, הסיכון היחסי ל- macrosomia (משקל לידה גבוה מ- 4 ק"ג)- היה נמוך ב- 18% בקרב קבוצת המחקר.
הידיעה הועברה ע"י מערכת PharmaLine