שני מחקרים חדשים מערערים את תקפותם של הקווים המנחים המעודדים צריכת חומצות שומן מסוג אומגה 3.
המחקר הראשון – מטה-אנליזה גדולה שפורסמה ב- Annals of Internal Medicine עסקה בצריכת
תוספי מזון של חומצות שומן ובסמנים ביולוגים של חומצות שומן. בין הממצאים העיקריים של המחקר:
• חומצות שומן מסוג אומגה-3 ואומגה-6: צריכת תוספי מזון הייתה קשורה במגמת יעילות קלה, אך היתרונות לא היו מובהקים סטטיסטית.
• חומצות שומן רוויות: לא נצפתה השפעה משמעותית על סה”כ רמות השומן הרוויות.
• חומצות שומן חד-רוויות: לא נצפתה השפעה.
• שומני טרנס: לא נצפתה השפעה.
המחקר השני, שפורסם ב- JAMA Internal Medicine כלל 4,200 נבדקים עם age-related macular degeneration אשר חולקו אקראית לצריכת חומצות שומן אומגה-3, lutein/zeaxanthin (קרטנואיד המצוי בעיניים), שניהם, או פלסבו. לאחר 5 שנים, לא נצפתה הפחתה מובהקת סטטיסטית בתחלואה הקרדיווסקולארית באף אחת מהקבוצות.
למחקר 1 >>
למחקר 2 >>
הידיעה הועברה ע”י מערכת PharmaLine