"לא מצאנו קשר בין רמת חומצות השומן מסוג אומגה 3 ובין השינויים הללו במוח, ממצא מפתיע במידה מסוימת." ציין ד"ר James T. Becker.
אכילת מנת דג צלוי או אפוי – כל דג – פעם בשבוע משפרת את בריאות המוח, כך מצא מחקר חדש מבית הספר לרפואה של אוניברסיטת פיטסבורג.
מומחי הבריאות ציינו כי רמת חומצות השומן מסוג אומגה 3 בדג הנצרך אינה רלוונטית. כל עוד הדג צלוי או אפוי, ונצרך באופן סדיר, דגים יכולים לשפר את בריאות המוח ולמנוע דמנציה.
החוקרים ניתחו מידע שנאסף מ- 260 נבדקים באמצעות מגוון סקרים ובדיקות סקר – כולל מידע דיאטטי וסריקות MRI מוח.
היות ולא נמצא קשר בין רמות שונות של אומגה 3 ובריאות המוח, שיערו החוקרים כי ייתכן וסגנון החיים חשוב יותר מהביולוגיה. אנשים שצרכו דגים באופן סדיר אף היו משכילים יותר.
עדיין, חומצות שומן מסוג אומגה 3 הינן חיוניות ומועילות, הסיבה שדגים מבושלים וצלויים הועילו ולא דגים מטוגנים היא כי הטיגון הורס את חומצות השומן בדגים.