ה–FDA מגלה עניין רב בתרופות למחלות נדירות, היצרניות מאיצות את קצב הבקשות להכרה בהן, משקיעים רבים מתמקדים בביוטכנולוגיה — ויש כבר דיבורים על בועה.
המחצית השנייה של 2015 קרבה, ומרבית מדדי המניות עלו השנה עד כה ב–1%–2% בלבד. אלא אם יש לכם מניות ששוויין כבר זינק כפליים עד כה השנה. תאמינו או לא, יש כאלה: כ–15 חברות במדד ראסל 3,000 עלו בחמשת החודשים הראשונים של 2015 ביותר מ–100%. אתם ודאי תוהים אם יש להן דבר מה במשותף, שיאפשר לעיתונאי לכתוב כתבת טרנדים בעניין.
החדשות הטובות: כן. יותר ממחציתן הן חברות ביוטכנולוגיה המפתחות תרופות למחלות נדירות — תרופות הזוכות לעתים לכינוי "תרופות יתום". לסיווג כתרופה יתומה יש הרבה יתרונות, ובראשן מחירים גבוהים מאוד והגנה מפני תחרות גנרית במשך שבע שנים.
רגולטור התרופות האמריקאי (FDA) אינו מסתיר את העובדה שהוא מעוניין לעודד פיתוח של תרופות יתום, בייחוד עבור ילדים חולים. כתוצאה מכך, ה–FDA אישר ב–2014 מספר שיא של תרופות יתום, 49 תרופות לפי הבלוג "חוקי FDA", שמוסיף כי "אין כל סימן להאטה בקרוב". יצרניות התרופות עשויות לשבור את השיא למספר בקשות להכרה בתרופות כתרופות יתום.
מאת בלומברג