ככול שתדירות צריכה המזונות החריפים גדלה כך מתארכת תוחלת החיים, מצא מחקר תצפית שפורסם ב- BMJ.
כ- 500,000 מבוגרים מסין דיווחו על התדירות בה הם צורכים מזונות חריפים. אנשים עם סרטן, שבץ או מחלות לב בתחילת המחקר לא נכללו בו.
לאורך 7 שנות המעקב, 20,000 נבדקים מתו. לאחר תקנון למשתנים מרובים הסיכון לתמותה מכל הסיבות היה נמוך ב- 10% בקרב נבדקים שצרכו מזונות חריפים 1-2 פעמים/שבוע ונמוך ב- 14% בקרב הנבדקים שצרכו מזונות חריפים 3-7 פעמים בשבוע – בהשוואה לנבדקים שצרכו את המזונות הללו פחות מפעם בשבוע. הפחתה מובהקת נצפתה בשיעור מקרי המוות הקשורים לסרטן, מחלות לב איסכמיות ומחלות בדרכי הנשימה.
פלפל צ'ילי היה המזון החריף הנפוץ ביותר. החוקרים ציינו כי capsaicin, המרכיב הפעיל העיקרי בפלפל הצ'ילי ידוע כפעיל נגד השמנה, כנוגד חמצון, נוגד דלקת, בעל פעילות אנטי סרטנית ונגד יתר לחץ דם.
הידיעה הועברה ע"י מערכת PharmaLine