ה- US Food and Drug Administration אישר לבסוף את Addyi של Sprout כטיפול הראשון לליבידו נמוך בקרב נשים, אך בצירוף הערת אזהרה ובליווי תוכנית לניהול סיכונים, על מנת להבטיח את בטיחות המטופלות בתרופה.
(Addyi (flibanserin יכולה לשמש לטיפול ב- acquired, generalised hypoactive sexual desire disorder ,HSDD בקרב נשים בגיל הפוריות, בהינתן כי הנשים טופלו בתרופה מאושרת בעבר.
ההחלטה התקבלה לאחר חילוקי דעות וחששות בנוגע ליעילות הצנועה של התרופה ולאור בעיות בטיחות, אשר הובילו בעבר לשני סירובים של הרגולאטורים.
אף על פי כן, בחודש יוני השנה וועדה מייעצת ל- FDA מסרה כי שוכנעה שיתרונות הטיפול ב- Addyi עולים על הסיכונים, כאשר חבריה מצביעים 18-6 בעד האישור וזאת כל עוד יינקטו צעדים להגנה על המטופלות מפני תופעות לוואי – בעיקר ירידה בלחץ הדם והתעלפויות, כאשר הסיכון גדל בנוכחות אלכוהול.


