חצי ממנהלי המחוז וחצי ממנהלי המרפאות הם נשים בשירותי בריאות כללית, הארגון שזכה במקום השני בתחרות המעסיק החברתי 2015 של כלכליסט. הוותק הממוצע של עובד שם הוא 15 שנה, והשכר החציוני ברוטו מגיע ל־15,500 שקל. “נתנו לנשים את ההרגשה שהקידום שלהן תלוי רק בהן”.
קומת ההנהלה אינה חסומה לנשים בשירותי בריאות כללית, הזוכה במקום השני בתחרות המעסיק החברתי 2015 של “כלכליסט” וקרן מעגלים: ארבעה מתוך שמונה מנהלי מחוזות, הנחשבים להנהלה בכירה בארגון, הם נשים. כמו כן בכללית מכהנת מנהלת בית החולים היחידה בישראל ד”ר אורנה בולדנהיים, המנהלת את בית חולים העמק.
“אין לנו מנגנון של אפליה מתקנת, פשוט הצלחנו לתת לנשים בכללית את ההרגשה שהקידום שלהן בארגון תלוי רק בהן”, אמר ל”כלכליסט” אלי דפס, מנכ”ל הכללית. “ניתנת להן הזדמנות, והן קוטפות אותה בשתי ידיים. יותר מ־50% ממנהלי המרפאות הם נשים”. על השאלה כיצד קרה שנשים מאיישות מחצית מתפקידי ההנהלה, השיב דפס: “את הדרג הבכיר אני בוחר וממיין. אני מביא לאישור הדירקטוריון ונשען על חוות דעת צולבות של הרבה גורמים. שיקול הדעת הכולל נותן לנשים אותן זכויות כמו לגברים”. לדבריו, אין להנהיג העדפה מתקנת לנשים: “לדעתי, אסור להציב יעד כמותי לשילוב נשים. עצם הצבת היעד אומר שהן נחותות וצריך לקדם אותן”.
מאת גיל קליאן