מאמר שפורסם לאחרונה ב- British Medical Journal מציין כי השפעתן של טעויות רפואיות על התחלואה והתמותה הודגשה בעת האחרונה בבריטניה ובארה"ב. טעויות במתן תרופות הניתנות למניעה אחראיות ל- 10-20% מתופעות הלוואי המופיעות בחולים המאושפזים בבתי החולים.
בבריטניה כנראה 1.5% מהתרופות הנרשמות הן טעות, ורבע מטעויות אלו עשויות לגרום לתוצאה חמורה. מצב דומה קיים כיום הן באוסטרליה והן בארה"ב בה טעויות במתן תרופות מתרחשות בכ- 1-2% מהחולים המאושפזים בבתי החולים דבר הגורם לכ- 7000 מקרי מוות בשנה.
על אף שרופאים צעירים אחראים למרבית מהטעויות הללו, סקרים שנערכו עד היום התרכזו בעיקר בבעיות מערכתיות ולא בבעיותיהם האישיות של רושמי התרופות הכוללות שחיקה ודיכאון.
הבריאות הנפשית של רופאים צעירים נסקרה בהרחבה אך עד היום לא נמצא כל מידע ודאי הקושר בין דיכאון ושחיקה ובין טעויות במתן תרופות.
Fahrenkopf and colleagues ערכו מחקר קוהורט ובו בדקו את הקשר שבין רמת הדיכאון והשחיקה ובין הטעויות במתן תרופות שביצעו רופאים צעירים העובדים בשני בתי חולים לילדים.
החוקרים מצאו כי 20% מהרופאים הנבדקים עמדו בקריטריונים לדיכאון וכי 74% עמדו בקריטריונים להגדרת שחיקה. למרות זאת רק דיכאון נמצא כקשור משמעותית עם טעויות במתן תרופות. חסך בשינה, מתח ושחיקה נמצאו כקשורים עם תפקוד לקוי אך לא עם טעויות במן תרופות.
החוקרים מסכמים ואומרים כי הצמצום בטעויות רפואיות הינו חיוני עבור בטיחותם של החולים, מחקר זה מעלה את הצורך בהבנה של המערכת המורכבת של גורמי אישיות וגורמים מערכתיים המעורבים בטעויות הללו.
הידיעה הועברה ע"י מערכת PharmaLine