ילדים צעירים ואנשים במעמד כלכלי נמוך מצויים בסיכון הגבוה ביותר לחלות מזיהום כימי או ביולוגי של המזון.
כאחד מתוך כל עשרה אנשים בעולם נדבק ממזון מזוהם מדי שנה, מרביתם ממדינות עניות או מתפתחות, כך מדווח כוח משימה של ה- World Health Organization בסדרת מחקרים חדשים שפורסמו ב- PLOS ONE.
החוקרים מצאו כי כ- 600 מיליון איש חולים מדי שנה עקב מזון המזוהם על ידי אחד או יותר מ- 31 מזהמים שזוהו על ידי הסוכנות. מבין האנשים החולים, 420,000 מתים מדי שנה, כולל 125,000 ילדים מתחת לגיל 5.
מחלות הכוללות שלשולים היו הנפוצות ביותר ופגעו בכ- 550 מיליון איש מדי שנה, בעיקר norovirus ו- Campylobacter, כמו גם non-typhoidal salmonella enterica. החוקרים אף ציינו מקרים מרובים של Salmonella typhi, תולעת סרט המצויה במוצרי חזיר (taenia solium) ו- hepatitis A.
הידיעה הועברה ע"י מערכת PharmaLine