המעבדות של ממשלת ארה"ב יחלו לבצע מעבר אל שיטות מחקר אשר לא יערבו חיות ניסוי, שיטות אלו יכללו מודלים ממוחשבים ומבדקים על תאים בודדים וזאת על מנת לבחון את הבטיחות של כימיקלים, תרופות וטוקסינים שונים.
בכירים בענף מסרו כי שיטות אלו הינן מהירות יותר, מדויקות יותר וזולות יותר.
הרשויות המשתתפות במהלך המהוות חלק מה- NIH, הבטיחו לעבוד יחד עם ה- EPA על מנת לוודא כי השיטות החדשות אכן מדויקות טרם ירחיבו את התוכנית.
ניסויים בבעלי חיים היוו את עמוד השדרה של התעשייה מזה שנים רבות אך יש להדגיש כי מודלים כאלו אינם חוזים באופן מדויק את השפעתם של הכימיקלים הנבדקים על הגוף האנושי. גוף האדם אינו דומה לגופה של חולדה והוא אף שונה מגופם של יונקים אחרים.
בסופו של יום הנושא המעניין הוא מה עושה החומר לתאים, האם במקום לבדוק את החומר על האורגניזם השלם ניתן לבדוק את השפעתו הספציפית אך ורק על התא? המבחנים החדשים ודאי שיושוו למבחנים ישנים שנערכו לטוקסינים ידועים.
ראש ה-NIEHS מסר כי מעבדות אוטומטיות יכולות עתה להשתמש בשיטות מחקר אשר אינן כוללות בעלי חיים על מנת לבחון 100,000 תרכובות ב- 15 ריכוזים שונים במשך יומיים בלבד.
בעוד ש- 10-100 מבחנים יכולים להיערך בשנה על מכרסמים חיים כגון חולדות ועכברים כ- 10,000 מבחנים יכולים להיערך בכל יום בעזרת השימוש בתאים או בשבבים מעבדתיים.
הידיעה הועברה ע"י מערכת PharmaLine