בשורות טובות לנשים המצפות: אכילה של 30 גרם שוקולד מדי יום במהלך ההיריון מועילה לגדילה ולהתפתחות של העובר. אלו מסקנותיו של מחקר חדש שהוצג לאחרונה בוועידה של ה- Society for Maternal-Fetal Medicin לשנת 2016 שנערכה באטלנטה.
במחקר השתתפו 129 נשים הרות עם תינוק יחיד בשבועות 11-14 להריונן.
החוקרים לא מצאו הבדלים בשיעורים של רעלת ההיריון, יתר לחץ דם הריוני, משקל השליה או משקל הלידה בין נשים שצרו שוקולד עתיר או עני ב- flavanol.
אף על פי כן, נמצא שיפור מובהק סטטיסטית ב- uterine artery Doppler pulsatility בקרב שתי הקבוצות ממצא המציע כי שני סוגי השוקולד מסייעים לגדילה ולהתפתחות של העובר.
הידיעה הועברה ע”י מערכת PharmaLine