דו”ח: חשש ממגיפה עולמית של שחפת קטלנית

ארגון הב העולמי קובע כי זן של המחלה העמיד לתרופות מתפשט במהירות בניגוד לציפיות, ועלול להביא לקריסת מערכות הבריאות.

 

זן שחפת העמיד בפני תרופות מתפשט בקצב מהיר יותר בניגוד להערכות קודמות של מומחים – כך קובע דו”ח חדש שפירסם ארגון הבריאות העולמי. שיעור השחפת העמידה במדינות שונות עומד על יותר מ-20% – שיא של כל הזמנים. לדברי ראש המחלקה למניעת התפשטות השחפת בארגון, ד”ר מאריו ראביליון, איש לא היה מעלה על דעתו מספרים כאלו לפני עשר שנים. “זה מדגים מה קורה כשממשיכים בעקביות לשגות בדרך הטיפול במחלה”.

 

הדו”ח נחשב למקיף ביותר בתחום עמידות השחפת לתרופות והוא מתבסס על מידע שנאסף בין השנים 2002 ו-2006.עם זאת, בארגון עדיין מצביעים כי המסמך לוקה בחסר, ואין בו מידע מספק על כל מדינות העולם, וכולל למעשה רק חצי מהן. באפריקה למשל, שם החוקרים מודאגים במיוחד מהשילוב הקטלני של המחלה עם נגיף האיידס, שש מדינות בלבד העבירו נתונים לדו”ח.

 

“אנו לא יודעים באמת מה המצב באפריקה. אם השחפת העמידה תתפשט באפריקה יחד עם מגיפת האיידס, אנו עומדים בפני אסון”, אמר ראבליון שהביע גם חשש מכך שמקרים מסוג זה, ואפילו התפרצויות מגיפות נעלמים מעינו של הארגון.

 

חשש שמערכות הבריאות בעולם יוצפו

בנוסף, מומחים מודאגים גם מהתפשטות שחפת מזן XDR-TB, שהוא עמיד כמעט לחלוטין בפני תרופות, ולדבריהם הוא בלתי ניתן לטיפול במדינות עניות. לצורך המחשת הסכנה, כשזן זה התפשט בדרום אפריקה ב-2006, כמעט כל חולה איידס שנפגע על ידו מת בתוך שבועות. לפי הדו”ח, זן זה קיים היום ב-45 מדינות. למעשה, מספר המקרים הגבוה ביותר של הזן קיים במזרח אירופה, בעיקר באזרבייג’אן, במולדובה ובאוקראינה. בד בבד, שיעורים גבוהים של הזן נמצאו בסין ובהודו.

 

יותר מכך, גורמים הביעו דאגה רצינית מכך שמדינות רבות אינן מדווחות על מספר מקרי השחפת בתחומיהן וכי ייתכן ששיעור המחלה גבוה כיום מהמספרים הנוכחיים. “עם גדילת המספרים של חולים בשחפת עמידה לתרופות, יש חשש מוצק לכך שמערכות הבריאות בעולם יוצפו בקרוב ולא יוכלו לתת מענה”, אומר חוקר בכיר בתחום. “אנו לחלוטין לא בכיוון הנכון כרגע, בשנה שעברה רק 30 אלף חולים זכו לטיפול”.

 

לדברי ארגון הבריאות העולמי, באזורים שונים בעולם מנסים דרכים חדשות כדי להילחם בתופעה. צורת אבחון חדשה של המחלה שתוכל לספק תוצאות בתוך 24 שעות נבחנת כעת בדרום אפריקה ובלסוטו. אם השיטה תוכתר בהצלחה היא תיושם באפריקה בחודשים הקרובים ותהווה את תחילת המאבק לחיסול המגיפה, אומרים בארגון.

 

 

לידיעה >> 

 

הידיעה הועברה ע”י מערכת PharmaLine

 

 

 

 

מאמרים נוספים

מדריך בדיקות מעבדה - מאת פרופ' בן-עמי סלע / סלניום
 באדיבות ויקירפואה        סלניום – Selenium        מעבדה   כימיה בדם וכימיה בשתן   תחום   יסוד קורט חיוני בעיקר למטבוליזם...
שני זנים חדשים של שפעת בחיסוני השפעת
    השנה צפויים להופיע 2 זנים חדשים של שפעת הכלולים בחיסון כך שקיים סיכוי שהיקף התחלואה יגדל ביחס לשנה שעברה. החורף מתאפיין בעלייה בשכיחות מחלות זיהומיות בדרכי הנשימה. רובן...
קבוצות סיכון חדשות לתחלואה חמורה בקורונה
קבוצות סיכון חדשות לתחלואה חמורה בקורונה: ה- CDC מרחיב את רשימת המצבים הרפואיים העשויים להגביר את הסיכון לתחלואה חמורה בקורונה. להלן עיקרי התוספות לרשימת המצבים הרפואיים המגבירים את...
מדריך בדיקות מעבדה - מאת פרופ' בן-עמי סלע / קרניטין - Carnitine
 באדיבות ויקירפואה       קרניטין – Carnitine   מעבדה   כימיה בדם   תחום חילוף החומרים של שומנים והפיכתם לאנרגיה  יחידות מדידה מיקרומול’...

עדכוני רישום

נושאים חמים

חוץ מירידה במשקל, לאוזמפיק יש השפעות נוספות על המשתמשים

אקסטזי - סם האהבה

טפסים לבתי מרקחת

משרד הבריאות: חיפוש מלאי תרופות בבית מרקחת

תרופה ניסיונית לנשילת עור חריפה

חדש על המדף

וובינרים קרובים

התחברות לאתר

אישור הרשמה

תודה על הרשמתך

ברגעים אלה נשלח אליכם מייל אישור הרשמה. להפעלת חשבונך באתר, יש ללחוץ על קישור זה.

הנתונים שסיפקת במהלך הרישום נבדקים כעת מול מאגר רישוי המקצועות הרפואיים במשרד הבריאות. בתום הבדיקה תתקבל הודעה בהתאם.

תוכן למנויים

תוכן זה ניתן להצגה
לאנשי / נשות
צוות מקצועי בלבד

לכניסה למערכת:

עדיין לא נרשמת? להרשמה לאתר

,אם הינכם עובדי מקצועות הבריאות
.עדכנו זאת בחשבונכם האישי

אם לדעתך נפלה טעות, ניתן ליצור קשר עם צוות האתר דרך עמוד יצירת הקשר

כניסת מנויים רשומים

בלחיצה על כניסה אני מאשר\ת את הסכמתי לתנאי האתר ולמדיניות הפרטיות

עדיין לא נרשמת? להרשמה לאתר