ה- FDA מציע להגביל את תכולת הארסן האנאורגאני בדגני אורז של תינוקות בצטטו ראיות אפידמיולוגיות שמצאו כי חשיפה לארסן אנאורגאני במהלך הינקות עשויה להשפיע באופן שלילי על מדדים התפתחותיים מסוימים.
בהשוואה למזונות אחרים, אורז מכיל רמות גבוהות של ארסן אנאורגאני היות וצמח האורז סופג בגדילתו מידה רבה יותר של אלמנטים סביבתיים מגידולים אחרים.
צריכת האורז בקרב תינוקות גבוהה פי 3 מזו של מבוגרים (בהשוואה למשקל גופם), כך על פי ה- FDA.
יתר על כן, צריכת האורז (שוב, בהשוואה למשקל הגוף) מגיעה לשיא בסביבות גיל 8 חודשים.
רק כ- 50% ממוצרי האורז המיועדים לתינוקות שנבדקו בשנת 2014 עמדו במגבלה המוצעת על רמות הארסן
– 100 (parts per billion (ppb. כ- 75% הכילו 110 ppb ומטה.