אושרו תרופות ותכשירים שרוקח יוכל לספק ללא מרשם רופא

 

 

בתום דיון סוער, ברוב של 6 בעד, מתנגד אחד ונמנע אחד, אישרה היום ועדת הב של הכנסת את תקנות , וקבעה מהם התרופות והתכשירים שיוכל רוקח לספק בעצמו ללקוח, ללא מרשם רופא. מדובר בתרופות ותכשירים הכוללים 21 חומרים פעילים בתנאים ומגבלות שונים, בהם כאלה המשמשים ל: טיפול באקנה (לדוגמה בנזאמיצין), טיפול בעצירות (לדוגמה: לקסאדין, איזילקס), טיפול בדלקות עור / (לדוגמה סינטומיצין, טרוצידין), טיפול בזיהומי עור (לדוגמה: הידרואגיסטן), טיפול ב (לדוגמה: קסניקל), טיפול ב (לדוגמה: אימיטרקס, סומטריפטן), ועוד. המרשם יינתן לאחר שהרוקח עיין במידע הרפואי הנוגע לפניית הלקוח, באופן השומר על פרטיותו. הרוקח יהיה רשאי שלא לתת למטופל את התרופה ולהפנותו לרופא. בנוסף, חובה עליו ליידע את המטופל אם מרשם של רופא יאפשר לו לקבל את התרופה במחיר זול יותר. התקנות ייכנסו לתוקפן חודש לאחר פרסומן.

במהלך הדיון הביעו ח”כ עבדאללה אבו מערוף (הרשימה המשותפת), רופא במקצועו, וסגן יושב ראש הסתדרות הרופאים בישראל, ד”ר אלברטו אולצ’ובסקי, התנגדות נחרצת לתקנות. “אזרחים ומטופלים ייפגעו באופן בלתי מתקבל על הדעת. מאלצים להיות מאבחנים, זה לא חלק מהעבודה שלהם ומנוגד לחוק. לפעמים פריחה שנראית פשוטה מבטאת למעשה מחלה מערכתית. אנחנו מפקירים חולים בידי מי שלא הוכשר לכך?, אמר אולצ’ובסקי. “יש חוק ברפואה, לפיו רק אחרי אבחון נותנים תרופה. זה חוסר הגינות כלפי המטופל”, אמר ח”כ אבו-מערוף. “יש להסיר כל אחריות מהרופא במקרים בהם רוקח מספק מרשם”, הוסיף.

לעומתם, אמר מנהל אגף במשרד הבריאות, ד”ר איל שורצברג: “בחנו בדקדקנות את רשימת התכשירים, והשווינו למדינות אחרות בעולם. הרשימה צומצמה כך שאנחנו בטוחים מעבר לכל ספק שמדובר בתכשירים שיכולים להינתן בצורה בטוחה על ידי איש מקצוע, בעל ניסיון של 5 שנים לפחות ובעל תואר שני לפחות, שעבר את ההכשרה המתאימה”. יו”ר הסתדרות הרוקחים, דודו פפו, הוסיף: “מנסים להלך אימים על הוועדה”. מנהל הוועדה המקצועית בארגון הרוקחות בישראל, ד”ר רון תומר: “האזרחים לא מטומטמים. אם המטופל לא ירגיש טוב אחרי קבלת התכשיר, ברור שיחזור לרופא”.

יו”ר הוועדה, ח”כ אלי אלאלוף (כולנו): “הרוקחים הם אנשים משכילים עם שיקול דעת. תנו לנו להקל על טרטור האזרחים. זה לא מונע מכל מי שרוצה לגשת לרופא”.
ח”כ מירב בן-ארי (כולנו) הדגישה כי רוב התרופות שיינתנו על ידי רוקח הן לשימוש חיצוני בלבד, ומהרשימה הראשונית שגובשה כבר בשנת 2014 הוצאו תכשירים, בהם בין היתר קודאין.

 

 

לכתבה באתר הכנסת >>

 

מאמרים נוספים

טסטים קליניים בתמרוקים
במאמר הקודם סקרנו את תהליך רישוי התמרוקים בישראל המוסדר בצו הפיקוח על מצרכים ושירותים (תמרוקים), תשל”ג-1973. על גבי תוויות המוצרים מופיעות טענות שיווקיות (CLAIMS).אימות טענות...

עדכוני רישום

נושאים חמים

חוץ מירידה במשקל, לאוזמפיק יש השפעות נוספות על המשתמשים

אקסטזי - סם האהבה

טפסים לבתי מרקחת

משרד הבריאות: חיפוש מלאי תרופות בבית מרקחת

פורסמו קווים מנחים גלובליים חדשים לשיפור בטיחות השימוש ב-Clozapine

וובינרים קרובים

התחברות לאתר

אישור הרשמה

תודה על הרשמתך

ברגעים אלה נשלח אליכם מייל אישור הרשמה. להפעלת חשבונך באתר, יש ללחוץ על קישור זה.

הנתונים שסיפקת במהלך הרישום נבדקים כעת מול מאגר רישוי המקצועות הרפואיים במשרד הבריאות. בתום הבדיקה תתקבל הודעה בהתאם.

תוכן למנויים

תוכן זה ניתן להצגה
לאנשי / נשות
צוות מקצועי בלבד

לכניסה למערכת:

עדיין לא נרשמת? להרשמה לאתר

,אם הינכם עובדי מקצועות הבריאות
.עדכנו זאת בחשבונכם האישי

אם לדעתך נפלה טעות, ניתן ליצור קשר עם צוות האתר דרך עמוד יצירת הקשר

כניסת מנויים רשומים

בלחיצה על כניסה אני מאשר\ת את הסכמתי לתנאי האתר ולמדיניות הפרטיות

עדיין לא נרשמת? להרשמה לאתר