מדענים מהטכניון וממכון הלמהולץ במינכן פיתחו טכנולוגיה אופטו-אקוסטית חדשנית לדימות מוחי, המאפשרת ניטור תלת ממדי של אזורים המכילים מיליוני תאי עצב (נוירונים) במהירות ובעומק חסר תקדים. לטכנולוגיה זו יתרונות עצומים על פני הדימות האופטי המקובל.
המחקר, המתפרסם בכתב העת היוקרתי Light: Science & Applications מקבוצת Nature, התבצע בשיתוף פעולה בין פרופ' שי שהם מהפקולטה להנדסה ביורפואית בטכניון, בוגר הטכניון פרופ' דניאל רזנסקי ממרכז הלמהולץ והאוניברסיטה הטכנית של מינכן, וצוות חוקרים שכלל את ד”ר לואיס דין-בן וד”ר גלי סלע.
דימות מקיף ועמוק של המוח הוא תנאי הכרחי להבנת אופן הפעולה של המוח בבריאות ובחולי, וצפייה באוכלוסיות תאי עצב במוח ובאינטראקציות ביניהם היא מטרה מרכזית בפיתוח טכנולוגיות לדימות מוח. מכאן חשיבותה של השיטה החדשה, המאפשרת לדברי החוקרים “לצפות בכמות עצומה של תאי עצב ולראות כיצד המסרים עוברים ביניהם כמו שריפה בשדה קוצים. השיטה שלנו מאפשרת לצפות בהפעלת מעגלים עצביים גדולים, ואפילו במוח בשלמותו במקרה שמדובר בחיה קטנה. להערכתנו הטכנולוגיה תסייע בפיתוח טיפולים חדשים בהפרעות נוירולוגיות ופסיכיאטריות.”