עורכי המחקר הנוכחי ניסו לבדוק מהי ההשפעה של עלייה קלה בצריכת האבץ בדיאטה על האינדיקאטורים הפונקציונאליים למצב האבץ בתאים ובכלל הגוף.
18 גברים השתתפו במחקר בן 6 שבועות במסגרתו ניזונו מדיאטה העשירה באורז עתיר אבץ (6 מ”ג ליום במשך שבועיים ו- 10 מ”ג ליום במהלך 4 השבועות הבאים).
לפני ואחרי תחילת הדיאטה, נמדדו האינדיקאטורים להומיאוסטזיס האבץ, כמו גם אינדיקאטורים מטבוליים נוספים, כולל נזק לדנ”א, תהליכים דלקתיים בדנ”א, ועקה חמצונית.
החוקרים מצאו שינויים מובהקים באינדיקאטורים להומיאוסטזיס האבץ.
נצפתה עלייה ברמות האבץ הנספג, בעוד שריכוזי האבץ בפלסמה ומאגרי האבץ המשוחלפים נותרו ללא שינוי, כמו כן תועדה הפחתה בשבירת גדילי הדנ”א, ממצא המעיד כי עלייה קלה בצריכת האבץ מפחיתה את השחיקה היומיומית של הדנ”א.
“זהו המחקר הראשון המדגים כי עלייה קלה בצריכת האבץ מפחיתה את העקה החמצונית ואת הנזק הנגרם לדנ”א.” סיכמו החוקרים.
הידיעה הועברה ע”י מערכת PharmaLine