מטרת המחקר הנוכחי הייתה לבדוק האם קיים קשר בין צריכה של פלפלים אדומים חריפים ותמותה, בהתבסס על קוהורט פרוספקטיבי מבוסס אוכלוסייה מה- National Health and Nutritional Examination Survey (NHANES) III, מדגם מייצג של מבוגרים אמריקאים שהשתתפו במחקר בין השנים 1998-1994.
תדירות צריכת הפלפלים האדומים החריפים נבדקה בקרב 16,179 מבוגרים מגיל 18 ומעלה. לאורך 273,877 שנות אדם של מעקב (חציון 18.9 שנים), אירעו 4,946 מקרי מוות. סה”כ שיעורי התמותה בקרב נבדקים שצרכו פלפלים אדומים חריפים היו 21.6% בהשוואה ל- 33.6% בקרב הנבדקים שלא צרכו פלפלים אדומים חריפים (הפחתה אבסולוטית בסיכון של 12%, סיכון יחסי של 0.64). לאחר תקנון למשתנים דמוגרפיים, סגנון החיים ומאפיינים קליניים, יחס הסיכונים היה 0.87. נמצא קשר בין צריכה של פלפלים אדומים חריפים והפחתה של 13% בסיכון למוות מיידי.
הידיעה הועברה ע”י מערכת PharmaLine