דפוסי אכילה קבועים, תזמון ותדירות הארוחות הינם התנהגויות העשויות לתרום לסגנון חיים בריא יותר ולהפחתת הסיכון למחלות לב, סוכרת ושבץ. כך על פי הצהרה מדעית חדשה שפרסם ה- American Heart Association בכתב העת Circulation.
החוקרים הראו כי דפוסי האכילה והנטייה לנשנש בין הארוחות השתנו בקרב המבוגרים בארה"ב במהלך 40 השנים האחרונות. בקרב נשים, נצפתה ירידה בצריכת האנרגיה מארוחות – מ- 82% ל- 77% ועלייה בצריכת האנרגיה מחטיפים – מ- 18% ל- 23%. מגמה דומה נצפתה גם בקרב גברים.
הנטייה לאכול שלוש ארוחות סטנדרטיות ביום קטנה אף היא בקרב שני המינים. וכעת האמריקאים נוטים לאכול סביב השעון במקום לסעוד שלוש ארוחות מרכזיות ביום.
"תזמון הסעודות עשוי להשפיע על מצב הבריאות על ידי השפעתו על השעון הפנימי של הגוף," ציינו החוקרים.
"נמצא קשר בין תזמון הסעודות ותדירותן והמצאות גורמי סיכון למחלות לב ושבץ ובהם לחץ דם גבוה, רמות גבוהות של כולסטרול ורמות גבוהות של גלוקוז, כמו גם השמנה, עמידות לאינסולין ורגישות לאינסולין." סיכמו עורכי המחקר.
הידיעה הועברה ע"י מערכת PharmaLine