מחקר חדש מדגיש את יתרונות הצריכה של דגנים מלאים בהשוואה למעובדים, לאור העובדה כי הראשונים קשורים לנוכחות של מיקרוביוטה בריאה יותר ותגובה חיסונית טובה יותר.
המחקר בן 8 השבועות כלל 81 מבוגרים בריאים, כולם ניזונו מדיאטה מערבית העשירה בדגנים מעובדים למשך השבועיים הראשונים.
במשך 6 השבועות הנוספים, 40 מהנבדקים המשיכו לדבוק בדיאטה המערבית העשירה דגנים מעובדים בעוד ש- 41 הנבדקים הנותרים ניזונו מדיאטה מערבית העשירה בדגנים מלאים.
יש לציין כי צוות החוקרים הבחין שצריכת האנרגיה הכללית, אחוז השומן ומספר מנות הפירות, הירקות והחלבונים היו דומים בכלל הדיאטות, כלומר – ההבדל היחיד בין שתי הדיאטות היה סוג הדגנים שנצרכו.
לאחר ניתוח דגימות דם שניטלו משתי הקבוצות מצאו החוקרים כי הנבדקים שניזונו מדגנים מלאים הדגימו עלייה בשיעור ה- memory T cells – תאי דם לבנים המגנים מפני זיהומים. כמו כן נצפתה בקרב קבוצה זו עלייה בשיעור החיידקים מסוג Lachnospira הידועים כמייצרים חומצות שומן קצרות שרשרת החשובות לבריאות מערכת החיסון.
הידיעה הועברה ע"י מערכת PharmaLine