אנשים רבים מאמצים דיאטה עשירה בירקות על מנת להוריד את רמות הכולסטרול בדם. אך באופן מפתיע, מתברר כי מרביתם של הצמחים כוללים אף הם כולסטרול. במחקר חדש של מדעני מכון ויצמן למדע פוענחה, לראשונה, שרשרת התגובות הביו-כימיות האחראית לייצור כולסטרול בצמחים. ממצאי המחקר, אשר פורסמו באחרונה בכתב-העת המדעי Nature Plants , עשויים לתרום לפיתוחם של זני צמחים, שמהם יופקו חומרים מבוססי-כולסטרול המועילים לבריאות.
הכולסטרול – מולקולה שמנונית המצויה בכל תאי הגוף, שכימאים צרפתים חשפו לראשונה לפני 200 שנה – מוזכר בדרך כלל בהקשרים שליליים. הסיבה לכך היא, שרמות גבוהות של כולסטרול בדם עלולות לתרום להתפתחותן של מחלות לב. אך כולסטרול הוא גם חומר מוצא עבור אלפי כימיקלים שונים, לרבות תרופות. יתר על כן, איננו יכולים להתקיים ללא כולסטרול, שכן נוכחותו בגוף הכרחית לצורך תיפקודם התקין של תאי המוח ושל תאי גוף אחרים.