צריכה של בוטנים ואגוזים מפחיתה את הסיכון לתחלואה קרדיווסקולארית, אלו ממצאיו של מחקר חדש שפורסם ב- Journal of the American College of Cardiology.
במסגרת המחקר נבדקו מעל ל- 200,000 אמריקאים שמילאו שאלוני דיאטה לאורך מעל ל- 20 שנים. באותו פרק זמן, אירעו 14,100 אירועים קרדיווסקולאריים משמעותיים (אוטם שריר הלב, שבץ או מוות מסיבה קרדיווסקולארית).
לאחר תקנון רב-משתני, נמצא כי הסיכון לתחלואה קרדיווסקולארית היה נמוך ב- 14% בקרב נבדקים שאכלו מנת אגוזים לפחות פעמיים בשבוע, בהשוואה לנבדקים שלא אכלו כמעט אף פעם, או שלא אכלו אף פעם אגוזים.
באופן ספציפי, נצפתה הפחתה בסיכון על רקע צריכה של בוטנים, אגוזי עץ ואגוזי מלך (הנבדלים מבחינה תזונתית מאגוזי עץ אחרים). ההפחתה בסיכון גדלה ככול שעלתה הצריכה. אך צוין כי צריכת חמאת בוטנים לא הייתה קשורה להפחתה בסיכון.