מחלות לב קשורות בתפקוד קוגניטיבי ירוד בגיל העמידה

מחקר חדש טוען כי חולים הסובלים ממחלות לב קורונריות מצויים בסיכון גבוה יותר להצגת תפקוד קוגניטיבי ירוד בשלבים המאוחרים של גיל העמידה וזאת ביחס לאנשים ללא מחלות לב. התפקוד הקוגניטיבי הגרוע ביותר נצפה בקרב החולים אשר אובחנו כחולים במחלות לב קורונריות מוקדם במהלך חייהם.

 

על פי החוקרים, על אף שהמחקר לא הוכיח כי מחלות לב קורונריות גורמות לירידה בתפקוד הקוגניטיבי, הוא אכן הוכיח כי ישנו קשר חזק בין השניים וכי יתכן שגורמי הסיכון עבור coronary heart disease (CHD) הם גם גורמי סיכון עבור פגיעה קוגניטיבית.

המחקר שפורסם במגזין the European Heart Journal עקב אחר 10,308 אנשים בגיל ממוצע של 40 משנת 1985 ועד שנת 2004 (גיל ממוצע של 60).

החוקרים תיעדו את היארעותו של אירוע הלב הראשון שהוגדר כ- nonfatal MI או angina ובדקו האם ממצא זה מצוי בקורלציה עם הבדיקות הקוגניטיביות שנערכו בין השנים 2002-2004.

התוצאות הראו כי בקרב גברים, היסטוריה של CHD נקשרה עם ציון נמוך יותר במבחני היגיון, אוצר מילים ומצב ב נפשי, בקרב נשים השפעות אלו אף נצפו בתחומים של דקדוק וסמנטיקה.

החוקרים סיכמו ואמרו כי יש למקד אסטרטגיות של מניעה בגילאי הביניים וזאת משום שאירועים המתרחשים בשנים אלו הם בעלי השפעה משמעותית על התפקוד הקוגניטיבי מאוחר יותר במהלך החיים ועל היארעות הדמנציה.

 

 

לידיעה >>

 

הידיעה הועברה ע”י מערכת PharmaLine

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

מאמרים נוספים

EYESSSS
קיים קשר חיובי בין רמות השומנים בסרום ובין לחץ תוך עיני
מחקר הקוהורט שכלל כ-100 אלף נבדקים, מצא כי רמות גבוהות של כולסטרול כללי, HDL ו-LDL, קשורות עם עלייה בלחץ התוך עיני. עלייה של סטיית תקן אחת ברמות הללו הייתה קשורה עם עלייה של 0.07 עד...
יציבה ונפילות בגיל השלישי - הקשר התזונתי
פציעות ואירועים טראומטיים הקשורים בנפילות הם בעלי משמעות קריטית בתחומים של בריאות הציבור, הן מבחינת הסבל האישי והן מבחינת העלויות הגבוהות למערכת הבריאות{1 }. הידרדרות במדדי יציבה וניעה...
אלצהיימר
נמצא קשר גנטי בין רמות גבוהות של HDL, לחץ דם סיסטולי ואלצהיימר
נטייה גנטית לרמות גבוהות של כולסטרול HDL ולחץ דם גבוה קשורה עם סיכוי מוגבר לתחלואה באלצהיימר, כך על פי ממצאיו של מחקר חדש, שפורסם בכתב העת JAMA. החוקרים מדנמרק ערכו מחקר גנטי, על מנת...
בדיקות א.ק.ג יכולות לשפר את יכולת הניבוי להיארעות מחלות לב כליליות
  בדיקות א.ק.ג מאפשרות לחזות בצורה טובה יותר את הסיכון למחלות לב כליליות (CHD), וזאת בהשוואה לגורמי הסיכון המסורתיים. על כן, יש לצרף את הבדיקה לפרופיל הבדיקות המבוצע. פרפור פרוזדורים,...

עדכוני רישום

נושאים חמים

חוץ מירידה במשקל, לאוזמפיק יש השפעות נוספות על המשתמשים

אקסטזי - סם האהבה

טפסים לבתי מרקחת

משרד הבריאות: חיפוש מלאי תרופות בבית מרקחת

טסטומקס TESTOMAX

חדש על המדף

וובינרים קרובים

התחברות לאתר

אישור הרשמה

תודה על הרשמתך

ברגעים אלה נשלח אליכם מייל אישור הרשמה. להפעלת חשבונך באתר, יש ללחוץ על קישור זה.

הנתונים שסיפקת במהלך הרישום נבדקים כעת מול מאגר רישוי המקצועות הרפואיים במשרד הבריאות. בתום הבדיקה תתקבל הודעה בהתאם.

תוכן למנויים

תוכן זה ניתן להצגה
לאנשי / נשות
צוות מקצועי בלבד

לכניסה למערכת:

עדיין לא נרשמת? להרשמה לאתר

,אם הינכם עובדי מקצועות הבריאות
.עדכנו זאת בחשבונכם האישי

אם לדעתך נפלה טעות, ניתן ליצור קשר עם צוות האתר דרך עמוד יצירת הקשר

כניסת מנויים רשומים

בלחיצה על כניסה אני מאשר\ת את הסכמתי לתנאי האתר ולמדיניות הפרטיות

עדיין לא נרשמת? להרשמה לאתר