מחקר חדש טוען כי חולים הסובלים ממחלות לב קורונריות מצויים בסיכון גבוה יותר להצגת תפקוד קוגניטיבי ירוד בשלבים המאוחרים של גיל העמידה וזאת ביחס לאנשים ללא מחלות לב. התפקוד הקוגניטיבי הגרוע ביותר נצפה בקרב החולים אשר אובחנו כחולים במחלות לב קורונריות מוקדם במהלך חייהם.
על פי החוקרים, על אף שהמחקר לא הוכיח כי מחלות לב קורונריות גורמות לירידה בתפקוד הקוגניטיבי, הוא אכן הוכיח כי ישנו קשר חזק בין השניים וכי יתכן שגורמי הסיכון עבור coronary heart disease (CHD) הם גם גורמי סיכון עבור פגיעה קוגניטיבית.
המחקר שפורסם במגזין the European Heart Journal עקב אחר 10,308 אנשים בגיל ממוצע של 40 משנת 1985 ועד שנת 2004 (גיל ממוצע של 60).
החוקרים תיעדו את היארעותו של אירוע הלב הראשון שהוגדר כ- nonfatal MI או angina ובדקו האם ממצא זה מצוי בקורלציה עם הבדיקות הקוגניטיביות שנערכו בין השנים 2002-2004.
התוצאות הראו כי בקרב גברים, היסטוריה של CHD נקשרה עם ציון נמוך יותר במבחני היגיון, אוצר מילים ומצב בריאות נפשי, בקרב נשים השפעות אלו אף נצפו בתחומים של דקדוק וסמנטיקה.
החוקרים סיכמו ואמרו כי יש למקד אסטרטגיות של מניעה בגילאי הביניים וזאת משום שאירועים המתרחשים בשנים אלו הם בעלי השפעה משמעותית על התפקוד הקוגניטיבי מאוחר יותר במהלך החיים ועל היארעות הדמנציה.
הידיעה הועברה ע”י מערכת PharmaLine