בשנת 2002, ענו מבוגרים משלוש מדינות שהשתתפו ב- European Community Respiratory Health Survey (ECRHS) על שאלונים (food frequency questionnaires (FFQ)) ועברו בדיקות ספירומטריה – forced expiratory volume in 1 s (FEV1) ו- forced vital capacity (FVC). לאחר 10 שנים בוצעו הבדיקות שוב.
סה"כ השתתפו במחקר 680 מבוגרים (בגיל 43.8±6.6 בתחילת המחקר). נמצא כי כל עלייה של tertile בצריכת התפוחים או הבננות האטה ב- 3.59 mL·year−1 וב- 3.69 mL·year−1 את ההידרדרות ב- FEV1 וב- FVC, בהתאמה. צריכת עגבניות נמצאה קשורה עם האטת ההחמרה ב- FVC (4.5 mL·year−1). אך לאחר תקנון נמצא כי רק הקשר לצריכת העגבניות היה מובהק סטטיסטית.
ניתוח של תתי קבוצות הראה כי צריכת תפוחים, בננות ועגבניות מאיטה את ההידרדרות ב- FVC בקרב מעשנים לשעבר.
החוקרים סיכמו: צריכה של פירות ועגבניות עשויה להאט את ההידרדרות בפעילות הריאות בקרב מבוגרים, בעיקר מעשנים לשעבר.
הידיעה הועברה ע"י מערכת PharmaLine