צריכת בשרים אדומים ומעובדים עשויה להגביר את הסיכון לסרטן השד עקב תכולת ברזל גבוהה, מתן אסטרוגן לבני בקר או מוטגנים הנוצרים במהלך הבישול. המחקר הנוכחי בחן את הקשר בין צריכת בשרים אדומים ומעובדים באוכלוסיית UK Biobank ולאחר מכן כלל את התוצאות ב- meta-analysis שנערכה למחקרי קוהורט שפורסמו בעבר.
במחקר השתתפו נבדקים בגילאים 40-69. לאורך חציון של 7 שנים, 4819 מבין 262,195 נשים פיתחו סרטן שד, עבור הצריכה של בשרים מעובדים, הסיכון עלה בקרב tertile הצריכה הגבוה ביותר (>9 גרם/יום), [HR] 1.21. ניתוח של 10 מחקרי קוהורט נוספים סיפק מידע על 40,257 מקרים של סרטן שד בקרב 1.65 מיליון נשים. ה- meta-analysis גילתה גם היא כי צריכת בשר מעובד קשורה עם סיכון כללי (relative risk [RR] 1.06) ולאחר המנופאוזה (RR 1.09), אך לא לפני המנופאוזה (RR 0.99) לסרטן השד.
לא נמצא קשר בין צריכה של בשר אדום והיארעות של סרטן שד.
הידיעה הועברה ע"י מערכת PharmaLine