אנא סובבו את הטלפון שלכם.

יצירת
קשר

לקבוצת
הפייסבוק

עמוד הביתמאמריםצריכה של בשר אדום ומעובד והיארעות סרטן השד: מחקר קוהורט ו- mata-analysis

צריכה של בשר אדום ומעובד והיארעות סרטן השד: מחקר קוהורט ו- mata-analysis

 

צריכת בשרים אדומים ומעובדים עשויה להגביר את הסיכון ל עקב תכולת ברזל גבוהה, מתן אסטרוגן לבני בקר או מוטגנים הנוצרים במהלך הבישול. המחקר הנוכחי בחן את הקשר בין צריכת בשרים אדומים ומעובדים באוכלוסיית UK Biobank ולאחר מכן כלל את התוצאות ב- meta-analysis שנערכה למחקרי קוהורט שפורסמו בעבר.

 

במחקר השתתפו נבדקים בגילאים 40-69. לאורך חציון של 7 שנים, 4819 מבין 262,195 נשים פיתחו סרטן שד, עבור הצריכה של בשרים מעובדים, הסיכון עלה בקרב tertile הצריכה הגבוה ביותר (>9 גרם/יום), [HR] 1.21. ניתוח של 10 מחקרי קוהורט נוספים סיפק מידע על 40,257 מקרים של סרטן שד בקרב 1.65 מיליון נשים. ה- meta-analysis גילתה גם היא כי צריכת בשר מעובד קשורה עם סיכון כללי (relative risk [RR] 1.06) ולאחר המנופאוזה (RR 1.09), אך לא לפני המנופאוזה (RR 0.99) לסרטן השד.

 

לא נמצא קשר בין צריכה של בשר אדום והיארעות של סרטן שד.

 
 

לידיעה >>


 

הידיעה הועברה ע"י מערכת PharmaLine

מאמרים נוספים

coffee
מחקר חדש: שתיית קפה עשויה למנוע הישנות של סרטן השד
    שתיית קפה עשויה להקטין את הסיכון להישנות של סרטן השד בקרב חולות הנוטלות את התרופה הנפוצה Tamoxifen, כך מצא מחקר חדש שנערך באוניברסיטת Lund...
breasts cancer
הפרוגנוזה של סרטן השד דומה, עם וללא מוטציות ב- BRCA1
בקרב נשים עם triple-negative breast cancer, נשאות של מוטציה ב- BRCA1 אינה מהווה גורם מנבא עצמאי לשרידות, כך דיווחו חוקרים בכתב העת המקוון Cancer."מחקרינו...
מדריך בדיקות מעבדה - מאת פרופ' בן-עמי סלע / סלניום
 באדיבות ויקירפואה        סלניום – Selenium        מעבדה   כימיה בדם וכימיה בשתן   תחום  ...
molecule-small
מנת דחף של קרינה לאחר ניתוח סרטן השד, משפרת סיכויי החלמה
מחקר אירופאי גדול שפורסם בגליון אוגוסט של ה- Journal of Clinical Oncology, מראה כי מנת דחף נוספת של קרינה לאחר ניתוח של סרטן שד משפר את סיכויי ההחלמה....

עדכוני רישום

חיפושים מובילים

וובינרים קרובים

  • 21:20 – 21:00
    "Dayvigo מנגנון פעולה חדש לטיפול בנדודי שינה (אינסומניה)"

 

  • 21:50 – 21:30
    "שיפור ושימור יכולות קוגניטיביות – מה חדש בעולם תוספי התזונה?"
לפרטים נוספים והרשמה
  • אטופיק דרמטיטיס – מי המטופלים שלנו?

 

  • טיפולים מקומיים – איזה טיפול, כמה זמן, ובאיזה מקום?

 

  • טיפולים סיסטמיים – למי, מתי, ואיזה?
לפרטים נוספים והרשמה
  • מולקולה חדשה מסוגה – קו-אגוניסט ארוך פעולה של הקולטנים ל GLP-1 ו GIP
  • הצגת תוצאות מחקרי ה SURPASS
  • יעילות התרופה בירידה במדדי HbA1c ובמשקל
  • פרופיל בטיחות
  • גישות לטיפול במחלת ההשמנה
  • הצגת תוצאות מחקרי הSURMOUNT
  • יעילות התרופה בהורדה במשקל
  • פרופיל בטיחות
לפרטים נוספים והרשמה
  • 21:20 – 21:00
    "המרגיע הבינלאומי – תפקיד המגנזיום במערכת העצבים המרכזית"
  • 21:50 – 21:30
    "מיומנו של רוקח קליני, התערבויות רוקחיות הלכה למעשה. חלק שלישי"
לפרטים נוספים והרשמה

אישור הרשמה

תודה על הרשמתך

ברגעים אלה נשלח אליכם מייל אישור הרשמה. להפעלת חשבונך באתר, יש ללחוץ על קישור זה.

הנתונים שסיפקת במהלך הרישום נבדקים כעת מול מאגר רישוי המקצועות הרפואיים במשרד הבריאות. בתום הבדיקה תתקבל הודעה בהתאם.

תוכן למנויים

תוכן זה ניתן להצגה
לאנשי / נשות
צוות מקצועי בלבד

לכניסה למערכת:

עדיין לא נרשמת? להרשמה לאתר

,אם הינכם עובדי מקצועות הבריאות
.עדכנו זאת בחשבונכם האישי

אם לדעתך נפלה טעות, ניתן ליצור קשר עם צוות האתר דרך עמוד יצירת הקשר

כניסת מנויים רשומים

עדיין לא נרשמת? להרשמה לאתר

בלחיצה על כניסה אני מאשר\ת את הסכמתי לתנאי האתר ולמדיניות הפרטיות