מחקר חדש שפורסם ב- JAMA Oncology מציע כי דיאטות עם פוטנציאל גבוה לגרום לדלקת מגבירות את הסיכון לסרטן המעי הגס.
החוקרים חישבו את ציוני הדיאטות הפרו-דלקתיות בקרב 121,000 אמריקאים שמילאו באופן שגרתי שאלוני דיאטה כחלק משני מחקרים פרוספקטיביים. הציונים שימשו לזיהוי דיאטות העשויות לגרום לעלייה בסמני הדלקת בפלסמה, כולל interleukin-6 ו- C-reactive protein. מזונות עם פוטנציאל דלקתי גבוה כללו בשר מעובד, דגנים מעודנים (refined grains) ועגבניות, בעוד שמזונות עם פוטנציאל נמוך כללו בירה, יין, ירקות ירוקים וצהובים כהים ופיצה.
לאורך מעקב של 25 שנים, 2700 מהנבדקים פיתחו סרטן המעי הגס. גברים עם ציוני הדיאטה הנמוכים ביותר הציגו שיעור היארעות של 113 פר 100,000 שנות אדם, זאת בהשוואה ל- 151 פר 100,000 מהגברים עם הציונים הגבוהים ביותר. לאחר תקנון למשתנים מרובים, סרטן המעי הגס היה נפוץ יותר בקרב גברים ונשים עם ציונים גבוהים.
הידיעה הועברה ע"י מערכת PharmaLine