רמות גבוהות של ויטמין D מפחיתות את הסיכון לסרטן המעי הגס בקרב נשים, כך על פי מחקר חדש שפורסם ב- Journal of the National Cancer Institute.
על סמך מידע מ- 17 מחקרים פרוספקטיביים, השוו החוקרים את רמות ה- 25(OH)D בקרב 5700 חולי סרטן המעי הגס ו- 7100 אנשים ללא סרטן המעי הגס. 25(OH)D נמדד בחציון של 5.5 שנים לפני אבחנת הסרטן.
רמות נמוכות מ- 12 ng/mL, הנחשבות כנמוכות עבור בריאות העצם, נמצאו קשורות עם סיכון מוגבר ב- 31% לסרטן המעי הגס בהשוואה לרמות של 20- 25 ng/mL. רמות של 35- 40 ng/mL נמצאו קשורות עם סיכון נמוך ב- 27%, בהשוואה לרמות תקינות. הקשר בין רמות הוויטמין ואבחנת סרטן, לא נמצא מובהק מבחינה סטטיסטית בקרב גברים.
הידיעה הועברה ע"י מערכת PharmaLine