צריכה מתונה של פחמימות קשורה עם הסיכון הנמוך ביותר לתמותה, אלו ממצאיו של מחקר חדש שפורסם ב- Lancet Public Health.
מעל ל- 15,000 מבוגרים מארה”ב, בגילאים 45-64 מילאו שאלונים בנוגע להרגלי הדיאטה שלהם והשתתפו במעקב שארך כ- 25 שנים, במהלכו 41% נפטרו. לאחר תקנון למשתנים מרובים נמצא הסיכון הגבוה ביותר לתמותה בקרב הקבוצה שצרכה רמות נמוכות של פחמימות ולאחריה בקרב הקבוצה שצרכה רמות גבוהות של פחמימות. מנגד, הסיכון הנמוך ביותר לתמותה נצפה בקרב הקבוצה שצרכה כמות מתונה של פחמימות – 50%-55% מסך כל צריכת הקלוריות היומית.
יש לציין כי דיאטה דלה בפחמימות אך עשירה בחלבונים או שומנים מהחי הגבירה את הסיכון לתמותה, בעוד שדיאטה דלה בפחמימות אך עשירה בחלבונים או שומנים מהצומח הייתה קשורה עם סיכון נמוך.
הידיעה הועברה ע”י מערכת PharmaLine