ידוע כי צריכת פירות משפרת את הבריאות הכללית ואת מגוון החיידקים במעי. Camu camu (Myrciaria dubia) הוא פרי בעל פרופיל פיטו-כימיקלי ייחודי ופוטנציאל נוגד חימצון ונוגד דלקת, שמקורו באמזונס.
באמצעות בדיקות מטבוליות ובדיקות פרופיל גנטיות הוערכה השפעת הצריכה של תמצית ה- camu camu על השמנה והפרעות אימונו-מטבוליות שונות בקרב עכברים שהוזנו בדיאטה עתירת שומן וסוכרוז.
נמצא כי צריכת הפרי מנעה השמנה, הפחיתה את הצטברות השומן והאטה התפתחות דלקת מטבולית. העכברים בקבוצת המחקר הציגו עמידות משופרת לגלוקוז, רגישות גבוהה יותר לאינסולין ואף הוגנו מפני hepatic steatosis. אותם עכברים אף הדגימו עלייה באוכלוסיית ה- Akkermansia muciniphila וצמצום אוכלוסיית ה- Lactobacillus.
הידיעה הועברה ע”י מערכת PharmaLine