צריכת מוגברת של מוצרי חלב מפחיתה את הסיכון לאירועים קרדיווסקולאריים ותמותה, אלו ממצאיו של מחקר בינלאומי שמומן על ידי התעשייה ופורסם בכתב העת Lancet.
מעל ל- 13,000 איש בגילאים 35-70, ללא מחלה קרדיווסקולארית בתחילת המחקר מילאו שאלוני דיאטה. לאורך חציון מעקב של 9 שנים, 8% נפטרו או לקו באירועי קרדיווסקולארי משמעותי.
לאחר תקנון למשתנים מרובים, נמצא כי צריכה של יותר משתי מנות מוצרי חלב ביום הייתה קשורה עם סיכון מופחת להנ”ל, זאת בהשוואה לאי צריכה של מוצרי חלב (hazard ratio, 0.84). צריכת מוצרי חלב דלי שומן ועתירי שומן הביאה להשפעה דומה. צריכה של יותר ממנה אחת של חלב או יוגורט – אך לא של חמאה או גבינה – הפחיתה באופן מובהק את הסיכון לתחלואה ותמותה.
הידיעה הועברה ע”י מערכת PharmaLine
