צריכה של מזונות אורגניים מפחיתה את הסיכון לסרטן השד ולימפומה, כך מצא מחקר חדש שפורסם ב- JAMA Internal Medicine.
כ- 70,000 מבוגרים מצרפת דיווחו על התדירות בה צרכו 16 סוגים של מזונות אורגניים (לדוגמא, פירות, ירקות, מוצרי חלב) ולאחר מכן השתתפו במעקב בן 5 שנים. לאורך תקופה זו, אובחנו מעל ל- 1300 מקרים חדשים של סרטן. לאחר תקנון להרגלי הדיאטה ומשתנים מתערבים אחרים, נמצאה ירידה בסיכון לסרטן ככול שגדלה צריכת המזונות האורגניים. באופן ספציפי, מבוגרים שדיווחו על הצריכה הגבוהה ביותר של מזונות אורגניים, אף הדגימו סיכון נמוך ב- 24% ללקות בסרטן, בהשוואה לנבדקים שדיווחו הצריכה הנמוכה ביותר של מזונות אורגניים.
כאשר בוצעה בדיקה על פי סוג הסרטן, ההפחתה בסיכון הוגבלה לסרטן השד בקרב נשים במנופאוזה וללימפומות.
הידיעה הועברה ע”י מערכת PharmaLine