בהתחשב בסיכונים וביתרונות הטומנים בחובם ניתוחים קוסמטיים, יהיה זה אך הגיוני לדחות ניתוחי הגדלת חזה ושאיבת שומן עד לאחר גיל ההתבגרות.
בסקירה שהתמקדה בשני ניתוחים קוסמטיים – שאיבת שומן והגדלת חזה, אשר הפכו לפופולאריים ביותר בקרב מתבגרות במהלך העשור האחרון, הדגישו הכותבים את הסיבות הפיזיות והפסיכולוגיות לעכב פרוצדורות כאלו עד לאחר גיל ההתבגרות.
עליה במשקל, הנפוצה במהלך גיל ההתבגרות המאוחר וגיל הבגרות הצעיר עשויה לשכך את הרצון להגדלת חזה וכמו כן עשויה לעמעם את תוצאותיה של שאיבת שומן מוקדמת. יתר על כן, תדמית הגוף לרוב משתנה עם ההתבגרות ולכן מפחיתה את הרצון ב"תיקונים".
Body dysmorphic disorder ,BDD – עיסוק יתר בתדמית הגוף או בפגם קטנטן הקיים בהופעה עשויה להוביל לפגיעה משמעותית בתפקוד.
תסמונת זו אינה משתפרת ואף עשויה להחמיר בעקבות ניתוחים קוסמטיים.
הגיל הממוצע לאבחון התסמונת הינו 16 והכותבים מציעים כי מתבגרים בגיל זה המבקשים לבצע ניתוח קוסמטי יעברו בדיקות סקר לתסמונת באמצעות שאלונים וזאת משום שלמרות שהדעה הרווחת בציבור נוטה להגזים ביתרונותיהם של ניתוחים קוסמטיים, אין כיום ראיות בספרות המוכיחות כי ניתוח קוסמטי אכן מסייע לשיפור הבריאות המנטאלית בקרב מתבגרים.
ה- FDA אישר שימוש בשתלי סליין עבור נשים מעל גיל 18 ובשתלי סיליקון עבור נשים מעל גיל 22 ולמרות זאת, שימוש off-label עבור נערות צעירות יותר הינו חוקי.
לשתלים עשויות להיות השפעות שליליות ארוכות טווח על הבריאות אשר שכיחותן גוברת עם הזמן.
אורך החיים הממוצע של שתל הינו 10 שנים וכשליש מהמטופלות העוברות השתלת חזה יעברו ניתוח נוסף בתוך 3 שנים ולכן ישנם סיכויים גדולים כי מתבגרות העוברות ניתוח להגדלת חזה בגיל מוקדם, יעברו מספר גדול של ניתוחים חוזרים אשר אינם מכוסים על ידי ביטוח הבריאות.
הידיעה הועברה ע"י מערכת PharmaLine