מחקר חדש מוסיף לגוף הראיות ההולך וגדל המעיד כי צריכת מזונות ממקור צמחי והפחתה בצריכת מזונות מהחי עשויה לשפר את בריאות הלב והמערכת הקרדיווסקולארית.
במסגרת המחקר נבדקו כ- 12,000 איש בגיל העמידה שהשתתפו במחקר Atherosclerosis Risk in Communities (ARIC), במסגרתו נערך מעקב אחר הנבדקים בין השנים 1987-2016.
ממצאי המחקר העידו כי צריכה גבוהה של מזונות ממקור צמחי מפחיתה ב- 16% את הסיכון להיארעות מצבים קרדיווסקולאריים כגון התקפי לב ושבץ או אי ספיקת לב. הנבדקים בקבוצה זו אף הדגימו סבירות נמוכה ב- 25% לתמותה מכל סיבה וסיכון נמוך ב- 32% לתמותה מסיבות קרדיווסקולאריות.