נשים צעירות אשר שוכנעו לא לעשן בעקבות הדיווחים על הסיכון הקיים לסרטן השד, הריאות והשחלות עשויות לשקול סיבה נוספת לא לעשן – premenstrual syndrome ,PMS.
1,057 נשים בגילאים 25-42 נתבקשו לדווח על הרגלי העישון שלהם ועל אבחנה של PMS. קבוצת הביקורת כללה 1,968 נשים אשר חוו תסמינים קלים או לא חוו כלל תסמיני PMS.
החוקרים מצאו כי נשים שהציגו PMS היו צעירות יותר (גיל ממוצע של 34 למול 35), שמנות יותר (BMI ממוצע של 25 למול 24) והציגו שיעור שימוש גבוה יותר בגלולות נגד הריון (86% למול 78%) או בנוגדי דיכאון (12% למול 5%).
החוקרים מצאו כי הסיכון היחסי ל- PMS בקרב נשים מעשנות לעומת נשים שלא עישנו מעולם היה 2.1 וכי הסיכון היחסי עבור נשים שעישנו בעבר (יותר מ- 25 סיגריות ליום) לעומת נשים שלא עישנו מעולם היה 1.8. הסיכון גדל אינקרימנטלית עם העלייה במס' החפיסות לשנה ועם העלייה במשך העישון טרם האבחנה.
לאחר תקנון למס' חפיסות לשנה מצאו החוקרים כי נשים שהחלו לעשן לפני גיל 15 הציגו סיכון כמעט כפול לפתח PMS וזאת ביחס לנשים שלא עישנו מעולם.
כמו כן נצפה סיכון מוגבר בקרב נשים שהחלו לעשן טרם הופעת התסמינים ובקרב הללו שהחלו לעשן עם תחילת התסמינים (סיכון יחסי של 1.7 ו- 1.4 בהתאמה) וזאת בהשוואה לנשים שלא עישנו מעולם, ממצא הרומז כי עישון היווה גורם תורם ולא תגובה לתסמינים.
החוקרים מניחים כי העישון תורם ל- PMS ע"י השפעה על הורמוני מין טרום מנופאזאליים וכן על רמות גונדוטרופין.
הידיעה הועברה ע"י מערכת PharmaLine