מחקר שנערך בעכברים מצא כי מולקולת שומן הנמצאת רק באבוקדו משפרת רגישות לאינסולין. התרכובת המדוברת היא מולקולת שומן הנקראת אבוקטין A או B.
לצורך המחקר, החוקרים הזינו עכברי ניסוי בתזונה עשירה בשומן במשך 8 שבועות, כדי לקדם השמנת יתר ועמידות לאינסולין. לאחר מכן הצוות הוסיף AvoB לתזונה של מחצית העכברים במשך 5 השבועות הבאים.
בתום 13 השבועות, העכברים שקיבלו AvoB עלו במשקל בקצב איטי יותר מאשר מקביליהם ורגישותם לאינסולין עלתה.
בנוסף, מחקר קליני נפרד, סמוי כפול, ומבוקר פלסבו, נערך בקרב בני אדם, החוקרים בדקו את ההשפעות של התוסף AvoB שניתן יחד עם תזונה מערבית ממוצעת במשך 60 יום.
החוקרים מצאו כי המשתתפים סבלו היטב את התוסף, לא נמצאו כל השפעות שליליות על הכבד, השרירים או הכליות ולא נמצאה כול אינדיקציה לרעילות תלויה במינון.