נתונים על הרגלי התזונה של עשרות אלפי מבוגרים מארה”ב מצביעים על כך שלאנשים העוקבים אחר דיאטה דלה בשומן ובפחמימות יש סיכון נמוך יותר למות.
במסגרת המחקר, החוקרים ניתחו את הנתונים של 37,233 מבוגרים מארה”ב (גיל ממוצע 49.7 שנים). הנתונים הגיעו משמונה מחזורי סקר משנת 1999 עד 2014.
בסך הכול, תקופת המעקב כללה 297,768 שנות אדם. במהלך תקופה זו, תועדו 4,866 מקרי מוות, מתוכם 849 היו קשורים למחלות לב ו- 1,068 היו קשורים לסרטן.
החוקרים לא מצאו כל קשר בין דיאטה דלת שומן ודלת פחמימות וסה”כ הסיכון לתמותה. אף על פי כן, הם כן מצאו קשר בין דיאטות לא בריאות, דלות בפחמימות ובשומנים וסיכון מוגבר לתמותה. מנגד, דיאטות בריאות, דלות בפחמימות ובשומנים – כלומר, כמויות נמוכות של פחמימות באיכות נמוכה וכמויות גבוהות של חלבונים מהצומח ושומנים לא רוויים, כמויות נמוכות של שומנים רוויים וכמויות גבוהות של פחמימות באיכות גבוהה – היו קשורות עם סיכון נמוך יותר לתמותה.
