מחקר חדש בוחן את הקשרים בין מזונות מסוימים לבין הסיכון לשבץ מוחי.
במחקר נעשה שימוש בנתונים מהמחקר European Prospective Investigation into Cancer and Nutrition (EPIC), שכלל קבוצה גדולה של יותר מ- 418,329 אנשים מתשע מדינות אירופיות: דנמרק, גרמניה, יוון, איטליה, הולנד, נורבגיה, ספרד, שוודיה ובריטניה.
כחלק מהמחקר, ענו המשתתפים על שאלות הנוגעות לתזונה הרגילה שלהם, גורמי אורח חיים, היסטוריה רפואית ומאפיינים סוציו-דמוגרפיים. החוקרים עקבו קלינית אחר המשתתפים במשך ממוצע של 12.7 שנים.
במהלך תקופה זו, התרחשו 4,281 מקרים של אירוע מוחי קטלני או לא קטלני, 1,430 מקרים של אירוע מוחי hemorrhagic ו- 7,378 מקרים של אירוע מוחי כלשהוא (איסכמי, hemorrhagic, לא מוגדר, שילוב(.
החוקרים השתמשו בכלים סטטיסטיים בכדי להעריך את יחסי הסיכון לאורך תקופת המעקב, ואת הקשר עם צריכת בשר אדום ומעובד, עופות, דגים, חלב, ביצים, דגנים, פירות וירקות, קטניות, אגוזים וסיבים תזונתיים.
נמצא כי צריכה גבוהה יותר של פירות, ירקות, סיבים, חלב, גבינה או יוגורט הייתה קשורה לסיכון נמוך יותר לשבץ איסכמי אך לא לזה של אירוע מוחי המורגי. מצד שני, צריכת ביצים הייתה “קשורה לחיוב” עם סיכון מוגבר לשבץ עקב שטף דם.