ה- International Organization for the Study of Inflammatory Bowel Disease (IOIBD) מפרסם לראשונה את הראיות הטובות ביותר הקיימות כהמלצות קונצנזוס:
לחולים הסובלים מ- ulcerative colitis:
- להפחית צריכת בשר אדום.
- להפחית צריכת myristic acid (שמן קוקוס, שומנים בדיאטה).
- להגביר צריכת omega-3 fatty acids אך רק ממקור של דגי ים (לא מתוספים).
לחולים הסובלים מ- Crohn disease (CD):
- להגביר את צריכת הפירות והירקות.
- להפחית צריכת שומנים רוויים.
לחולים הסובלים משני המצבים:
- להפחית צריכת emulsifiers ו- thickeners (לדוגמא, carrageenan) ומזונות מעובדים המכילים titanium dioxide ו- sulfites.
- להימנע משומן טרנס.
- להגביל צריכת מזונות המכילים maltodextrin וממתיקים מלאכותיים.
- לא לצרוך מוצרי חלב לא מפוסטרים.