טיפול בקורטיקוסטרואידים נשאפים או פומיים אינו מומלץ עבור ילדים ללא יתר רגישות על רקע אלרגי (atopy) או היסטוריה משפחתית של אסטמה, אך מינון בינוני של קורטיקוסטירואידים בשאיפה או leukotriene inhibitors עשויים להיות מומלצים עבור ילדים אשר עשויים להיות בסיכון ללקות באסטמה.
ילדים הסובלים מצפצופים בנשימה הקשורים בזיהום ויראלי מטופלים לרוב בקורטיקוסטרואידים בשאיפה או ב- leukotriene inhibitor וזאת למרות היעדרן של ראיות בספרות כי הטיפול אכן יעיל.
שלושה מחקרים ניסו לאחרונה לשפוך אור על הנושא:
במחקר האקראי הראשון נבדקו 220 ילדים בגילאים 1-5 שנים אשר הציגו היסטוריה של צפצופים עקשניים בעקבות זיהום של דרכי הנשימה – (respiratory tract infection (RTI, הילדים טופלו ב- albuterol בתוספת לטיפול בן 7 ימים ב- budesonide בשאיפה, montelukast או פלסבו בתחילה של כל RTI.
ילדים שטופלו ב- budesonide בשאיפה או ב- montelukast הראו הפחתה משמעותית בסימפטומים (צפצופים בנשימה, שיעול ורמת הפעילות).
ילדים שנחשבו כמצויים בסיכון גבוה ללקות באסטמה בתחילת המחקר הפיקו את התועלת הרבה ביותר מהתרופות.
המחקר השני שכלל 127 ילדים בגיל 1-6 שנים בחן טיפול במינונים גבוהים של fluticasone או פלסבו בתחילת כל אפיזודה של RTI ולמשך 48 שעות לאחר תום הסימפטומים.
החוקרים מצאו כי ילדים שטופלו ב- fluticasone הציגו משך סימפטומים קצר משמעותית (1-2 ימים) אך מנגד המטופלים בתרופה הציגו עליה פחותה במשקל (1.53 ק"ג למול 2.17 ק"ג בקבוצת הפלסבו) ובגובה (6.23 ס"מ למול 6.56 ס"מ).
המחקר השלישי כלל 687 ילדים בגילאים 10 חודשים עד 5 שנים אשר אושפזו בעקבות צפצופים בנשימה הקשורים בזיהום נגיפי ואשר לא הגיבו לטיפול ב- albuterol.
הילדים טופלו ב- prednisolone פומי או בפלסבו אך לא נמצא כל הבדל משמעותי בין הקבוצות.
הידיעה הועברה ע"י חנה מרכוס מערכת PharmaLine