TheMarker: החלטה תקדימית בישראל: ציפרלקס תאבד בקרוב את הפטנט



מכה לחברת התרופות לונדבק: רשם הפטנטים, ד”ר מאיר נועם, החליט בשבוע שעבר שלא להאריך את תוקף הפטנט של תרופת הדגל של החברה, ציפרלקס, לטיפול בדיכאון ובחרדה – שאחראית לבדה לכ-70% ממכירות החברה.


 


בכך הופכות ישראל ואוסטרליה למדינות היחידות בעולם בהן לא הוארך תוקף הפטנט של ציפרלקס. לאור ההחלטה, יפוג תוקף הפטנט של ציפרלקס ביוני 2009.



ל-TheMarker נודע כי לפחות ארבע חברות תרופות ישראליות, בהן טבע ואוניפארם, מתכוונות להוציא לשוק תרופות גנריות שיתחרו בציפרלקס עם פקיעת הפטנט, דבר שיגרום לצניחת מחיר התרופה, 142 שקל לאריזה של 10 מ”ג.


 


מחברת לונדבק נמסר כי היא מתכוונת לערער על ההחלטה.



ההתנגדות להארכת הפטנט הוגשה על ידי התאחדות התעשיינים, שיוצגה על ידי עוה”ד טל בנד, רן פוגל ושירלי קציר ממשרד ש. הורוביץ ושות’, וחברת התרופות אוניפארם, שיוצגה על ידי עו”ד עדי לויט.


 


רשם הפטנטים קיבל את טענתן כי אי אפשר להאריך את הפטנט מכיוון שהחומר הפעיל בתרופה, citalopram-S, כבר היה קיים בתרופה קודמת של החברה, ציפרמיל, שהפטנט עליה פג מזמן.


 


בנוסף קבע רשם הפטנטים, כי גם העובדה שלונדבק הצליחה להאריך פטנטים מקבילים במדינות שונות באירופה וכן בארה”ב לא תסייע לה, משום שבמדינות אלה הוראות דיני הפטנטים שונות מהדין הישראלי.



ד”ר גיל תומר, סמנכ”ל חברת אוניפארם, חוגג את ניצחונו: “יציאת הגנריקה לציפרלקס תביא שינוי משמעותי מבחינת ההוצאות של הצרכן, מכיוון שחולים רבים משלמים מאות שקלים בחודש עבור התרופה”.


 


לדבריו, “האחיזה המשמעותית של ציפרלקס בשוק מקורה בשיוווק אגרסיווי ויעיל של החברה, שהצליחה להחדיר את התרופה היטב, למרות שרבים סבורים שיתרונותיה על התרופות הקיימות, אם הם כלל קיימים, אינם מצדיקים את תוספת המחיר הגדולה שנגבתה עבורה בשנים האחרונות”.



בלונדבק זועמים: “החלטת רשם הפטנטים שגויה מיסודה ועומדת בסתירה מוחלטת להחלטות של רשויות פטנטים ובתי משפט ברחבי העולם, לרבות בארה”ב, בבריטניה ובמדינות אירופה, שאישרו את הארכת תוקפם של פטנטים המגינים על התרופה ציפרלקס.


 


הארכת הפטנט בעולם מתבססת על ההכרה בכך שציפרלקס היא פיתוח חדשני של חברת לונדבק ותוצר של השקעה כספית אדירה במחקר ופיתוח.


 


החלטת רשם הפטנטים משקפת את המגמה של הידרדרות ההגנה הפטנטית לחדשנות בישראל, מדיניות שעלולה לגרום לנזקים ארוכי טווח לאינטרסים חשובים של ישראל”.


 



לידיעה >>



הידיעה הועברה ע”י מערכת PharmaLine


 


 


 



מאמרים נוספים

PATENT
אילו שינויים בוצעו בתקופת המונופול של פטנטים, על מנת להתאים אותו לתהליך פיתוח מוצרים עם אישור רגולטורי ארוך ויקר?
תקופת המונופול שמקנה פטנט מוגבלת ברחבי העולם בעקרון ל-20 שנה ומוענקת על מנת ליצור תמריץ לחדשנות טכנולוגית. עם זאת, בתחומים בהם זמן פיתוח המוצר הוא ארוך ויקר עקב תהליכי רגולציה, כמו...
themarker_-_google_search
פיתחתם פטנט במסגרת העבודה? יש לנו חדשות רעות עבורכם
האם עובד שמפתח מוצר או שיטה פורצי דרך במסגרת מקום עבודתו יזכה ליהנות מהרווחים של הפיתוח? התשובה ברוב המקרים היא לא. הסיבה לכך היא חוק הפטנטים, שלפיו המצאה של עובד במסגרת מקום העבודה...
themarker_-_google_search
טבע נכנסת בדלת האחורית לשוק התרופות האוראליות לטרשת נפוצה
   ענקית התרופות סנופי הגישה תביעה נגד שלוש חברות גנריות על הפרת הפטנטים שרשמה על התרופה Aubagio שהיא תרופה אוראלית שניתנת בגלולות במינונים של 7 ו–14 מיליגרם לטיפול...
themarker_-_google_search
אלקוברה נגד ברוש: ביהמ"ש מעכב את קידום אסיפת בעלי המניות
  חודש וחצי לאחר שהחל המאבק הפומבי שמתנהל בין קרן ברוש, שמתמחה בהשקעה בחברות במצוקה, להנהלת חברת הביומד הישראלית אלקוברה ( 1.15 -3.36% ) – הוא הגיע אתמול למחלקה הכלכלית של...

עדכוני רישום

נושאים חמים

חוץ מירידה במשקל, לאוזמפיק יש השפעות נוספות על המשתמשים

אקסטזי - סם האהבה

טפסים לבתי מרקחת

משרד הבריאות: חיפוש מלאי תרופות בבית מרקחת

פורסמו קווים מנחים גלובליים חדשים לשיפור בטיחות השימוש ב-Clozapine

חדש על המדף

וובינרים קרובים

התחברות לאתר

אישור הרשמה

תודה על הרשמתך

ברגעים אלה נשלח אליכם מייל אישור הרשמה. להפעלת חשבונך באתר, יש ללחוץ על קישור זה.

הנתונים שסיפקת במהלך הרישום נבדקים כעת מול מאגר רישוי המקצועות הרפואיים במשרד הבריאות. בתום הבדיקה תתקבל הודעה בהתאם.

תוכן למנויים

תוכן זה ניתן להצגה
לאנשי / נשות
צוות מקצועי בלבד

לכניסה למערכת:

עדיין לא נרשמת? להרשמה לאתר

,אם הינכם עובדי מקצועות הבריאות
.עדכנו זאת בחשבונכם האישי

אם לדעתך נפלה טעות, ניתן ליצור קשר עם צוות האתר דרך עמוד יצירת הקשר

כניסת מנויים רשומים

בלחיצה על כניסה אני מאשר\ת את הסכמתי לתנאי האתר ולמדיניות הפרטיות

עדיין לא נרשמת? להרשמה לאתר