לפי חשד שנבדק במשרד הבריאות, נשלחו נציגים לוועדת הסל כדי לתעד את דיוניה בעבור חברת תרופות כלשהי ממניעים מסחריים
במשרד הבריאות נבדק בשבועות האחרונים חשד כי שני נוכחים בדיוני ועדת סל התרופות הם נציגים לא מורשים של חברות תרופות, שנאסר עליהם להיכנס לדיוני הוועדה.
תחילת הפרשה בנציג לא מזוהה שהגיע לדיונים המתנהלים בימים אלה, כשהוא מציג עצמו כעיתונאי, ועורר את חשדם של נציגי משרד הבריאות בוועדה, מאחר ולא היה מוכר להם. אותו אדם – שהשתתף גם בדיוני ועדת הסל בשנה שעברה – נהג לתעד בכתובים כל מהלך המתרחש בוועדה. בסוף ספטמבר, כשהחל בירור לגבי זהותו עם העיתון בו הוא לכאורה מועסק, הפסיק אותו נציג להגיע לדיונים. בתחילת אוקטובר הופיע נציג נוסף בוועדה שהציג עצמו גם כן כעיתונאי, עד שחדל מלהופיע לאחר שהחלו בירורים בעניינו.
לפי חשד שנבדק במשרד הבריאות, שני הנציגים נשלחו לוועדת הסל כדי לתעד את דיוניה בעבור חברת תרופות כלשהי ממניעים מסחריים.
בעקבות הפרשה, החליט משרד הבריאות להגביל את הכניסה לועדת סל התרופות רק לעיתונאים כתבי בריאות, פרט למקרים חריגים שיתואמו בנפרד מול דוברות המשרד.
ממשרד הבריאות נמסר כי "דיוני ועדת סל הבריאות שקופים באמצעות כתבי הבריאות. חבל שגורמים חיצוניים לא בוחלים באמצעים להיכנס לדיונים, ונעשה כל מאמץ למנוע כניסה של אנשים שאינם מורשים לדיוני ועדת סל התרופות".
תלונות על העדר שקיפות.
בשנים האחרונות קובלות חברות התרופות על העדר שקיפות בוועדה ועל העדר נימוקים מצד חברי הוועדה לגבי תרופות שמוחלט לדחות את הבקשה להכניסן בסל.
במשרד הבריאות הוחלט כבר לפני שלוש שנים על פתיחת דיוני וועדת הסל באופן שקוף לעיתונאים ועל פרסום תקציר מכל דיון באתר משרד הבריאות. קבלת מידע נוסף על ידי נציג מטעם חברת תרופות בזמן אמת יכול להועיל לכאורה בלחצים המופעלים על ידי חברות תרופות על חברי הוועדה במהלך עונת הדיונים.
בימים אלה נמשכים דיוני הוועדה לקראת החלטה על רשימת התרופות שתיכנס במסגרת עדכון סל התרופות לשנת 2010. לוועדה הוגשו השנה 420 תרופות וטכנולוגיות חדשות מתוכן עליה לבחור תרופות חדשות בעלות של 415 מיליון שקל.
הכותב: דן אבן, כתב הבריאות עיתון "הארץ"
הידיעה הועברה ע"י מערכת PharmaLine