הסיכון לתחלואה חמורה ולתמותה נמשך אל התקופה שלאחר הלידה.
זיהומים בנגיף influenza A ,H1N1 של שנת 2009 הביאו להשלכות חמורות עבור נשים בהיריון.
החוקרים במחקר הנוכחי מדווחים על הפרוגנוזה הקלינית אותה הציגו נשים מקליפורניה שלקו בנגיף H1N1 ואושפזו או מתו מה- 23 באפריל עד ה- 11 באוגוסט, 2009.
מחברי המחקר בחנו את רשומותיהן של 94 נשים בהיריון, 8 נשים לאחר לידה ו- 137 נשים בגיל הפוריות. 95% מהנשים בהיריון היו בטרימסטר השני או השלישי וכשליש הציגו גורמי סיכון (הגורם הנפוץ ביותר שנצפה היה אסטמה). בדיקות מהירות לנוכחות אנטיגנים הפיקו תוצאות של false-negative בקרב 38% מהנבדקות. תחילתו של טיפול אנטיויראלי, מעבר ל- 48 שעות מהופעת התסמינים נמצא כקשור עם סיכון גבוה פי 4 לצורך באשפוז ביחידה לטיפול נמרץ או לתמותה וזאת בהשוואה לתחילה של טיפול בפרק זמן הקצר מכך.
שש נשים בהיריון מתו ושתי נשים מתו לאחר הלידה. שלושה עשר תינוקות יולדו במהלך תקופת האשפוז של האם ואף אחד מהם לא הציג נוכחות של הנגיף.
המידע הנוכחי תומך בהמלצות הקיימות לטיפול בנשים בהיריון במהלך הפנדמיה הנוכחית ומראה כי הסיכון לתחלואה חמורה ולתמותה נמשך גם אל התקופה שלאחר הלידה. באופן אופטימלי, על כל הנשים המצויות בהיריון או לאחר לידה לקבל את החיסון כנגד הנגיף. על נשים בהיריון המציגות תסמינים דמויי שפעת לקבל טיפול אנטי נגיפי באופן מיידי. בדיקות מהירות לנוכחות הנגיף אינן אמינות ולכן אין לעכב מתן של טיפול אנטי נגיפי באם בדיקות אלו מעלות תוצאה שלילית.
החדשות הטובות העולות מהמחקר הן שתינוקות, ואפילו כאלו שנולדו לאמהות עם מחלה קריטית לא הראו כל ראיות לנוכחות הנגיף.
הידיעה הועברה ע"י מערכת PharmaLine