מחקר אפידמיולוגי מצא כי חולים שטופלו ב- beta-blockers, ACE-inhibitors או angiotensin-2 receptor blockers ,ARBs להורת לחץ הדם, הציגו סיכון נמוך יותר ללקות בפרפור פרוזדורים בהשוואה לחולים שטופלו ב- calcium-channel blockers ,CCBs.
יתר לחץ דם מהווה גורם סיכון לפרפור פרוזדורים וטיפול המיועד להורדת לחץ הדם מפחית סיכון זה. ישנן ראיות המעידות כי ל- ACE-inhibitors ו- ARBs ישנה היכולת להפחית את הסיכון לפרפור פרוזדורים אך אין כיום מידע מחקרי המשווה יותר משני סוגים של תרופות. המחקר הנוכחי השתמש במידע שנלקח מה- UK GPRD, בסיס נתונים מהימן המשווה כחמישה מיליון חולים בבריטניה, על מנת לנתח את הסיכון לפרפור פרוזדורים בקרב החולים המטופלים במונותרפיה או במונותרפיה עם מינון נמוך של משתנים.
החוקרים בחרו חולים שטופלו ב- ACE-inhibitor, ARB, beta-blocker, CCB או תרופות משתנות. החוקרים זיהו חולים אשר אובחנו כסובלים מפרפור פרוזדורים ללא גורמי סיכון קליניים נוספים וכל חולה שכזה הושווה עם ארבע מקרי ביקורת מאוכלוסיית המחקר. לאחר מכן בוצע ניתוח שמטרתו היתה להעריך ולהשוות את הסיכון היחסי להיארעות פרפור פרוזדורים תוך השוואה לסוג התרופה, כאשר השימוש ב- CCB מהווה קבוצת התייחסות.
אוכלוסיית המחקר כללה 682,993 חולים שטופלו עבור יתר לחץ דם, 4,661 אובחנו כסובלים מפרפור פרוזדורים והושוו עם 18,642 מקרי ביקורת. בהשוואה לחולים שטופלו ב- CCB, חולים שטופלו פרק זמן ארוך ב- ACE inhibitors הציגו סיכון נמוך יותר ללקות בפרפור פרוזדורים (סיכון יחסי 0.75) ונתון דומה אף נמצא עבור חולים שטופלו ב- ARB (סיכון יחסי 0.71). בדומה, חולים שטופלו ב- beta-blockers בשנה האחרונה או לפרק זמן ארוך מכך הציגו סיכון מופחת (סיכון יחסי 0.78).
מחברי המחקר סיכמו ואמרו כי עבור חולים הסובלים מיתר לחץ דם, טיפול ארוך טווח ב- ACE inhibitors, ARBs או beta-blockers מפחית את הסיכון ללקות בפרפור פרוזדורים וזאת בהשוואה לטיפול ב- CCB.
הידיעה הועברה ע"י חנה מרכוס מערכת PharmaLine