מחקר פרוספקטיבי מציע כי שליטה הדוקה על גורמי הסיכון בקרב חולים מאסיה עם סוכרת מסוג 2 עשויה להפחית את הסיכון שלהם לפתח נפרופתיה סוכרתית (diabetic nephropathy).
נפרופתיה סוכרתית מהווה גורם סיכון משמעותי לכשל כלייתי והיא נפוצה במיוחד בקרב חולים מאסיה. המחקר ניסה לקבוע האם שליטה הדוקה על גורמי הסיכון בקרב החולים בסוכרת מסוג 2 המציגים תפקוד כלייתי תקין עשויה להפחית את הסיכון לפתח סימנים של נפרופתיה.
משתתפי המחקר היו חולי סוכרת מסוג 2 אשר אחריהם נערך מעקב במסגרת מרפאות חוץ של שני בתי חולים בטייוואן אשר לא הציגו כל סימנים לנפרופתיה סוכרתית. החולים שנבחרו השתתפו בתוכנית אינטנסיבית שמטרתה שליטה הדוקה על רמות הגלוקוז בדם, לחץ הדם ורמות השומנים. ערכי המטרה היו הערכים שהומלצו על ידי ה- American Diabetic Association ,ADA. מטרת המחקר העיקרית הייתה היארעות של microalbuminuria ומשך המחקר המתוכנן היה 4 שנים.1,303 חולים נבחרו למחקר, אחרי 13 חולים אבד המעקב והם הוצאו מהניתוח הסופי. הגיל הממוצע של המשתתפים בקוהורט היה 62.9 שנים, משכה הממוצע של מחלת הסוכרת היה 10.1 שנים ותקופת המעקב הממוצעת היתה 3.8 שנים.
היארעות חדשה של microalbuminuria נצפתה בקרב 211 חולים (16.4%) ונמצא קשר הופכי משמעותי בין התפתחות microalbuminuria ובין השגת הקריטריונים של ה- ADA (רמות HbA1c<7%, לחץ דם סיסטולי <130 mm Hg ורמות HDL> 1.295 mmol/l בנשים, >1.036 mmol/l בגברים).
השגת הערכים המומלצים של HbA1c הציגו סיכון יחסי של 0.729, השגת הערכים המומלצים ללחץ הדם הסיסטולי הציגו סיכון יחסי של 0.645, ועבור רמות ה- HDL המומלצות נצפה סיכון יחסי של 0.715.
לא נמצא כל קשר משמעותי עבור רמות ה- LDL-cholesterol, הטריגליצרידים ולחץ הדם הדיאסטולי.
הידיעה הועברה ע"י חנה מרכוס מערכת PharmaLine