BMI גבוה לפני ההיריון קשור בסיכון מוגבר למומי לב מולדים ובמיוחד למומים מסוג conotruncal ו- ventricular outflow tract ,RVOT.
סוגים נפוצים של conotruncal defects כוללים tetralogy of Fallot, truncus arteriosus, טרנספוזיציה של כלי הדם הגדולים וחדר ימני עם מוצא כפול.
RVOT defects כוללים pulmonary atresia ו- pulmonary valve stenosis.
בהינתן כי השמנה חולנית המופיעה לפני ההיריון הינה תופעה נפוצה, כי ישנו סיכון מוגבר לשינויים במטאבוליזם של הגלוקוז בקרב נשים הסובלות מעודף משקל או מהשמנה חולנית וכי ישנו קשר בין סוכרת טרום הריונית של האם ובין מומי לב מולדים, חיוני לחלוטין להבהיר את הקשר שבין BMI טרום הריוני ובין מומי לב מולדים, כך טענו מחברי המחקר.
המחקר שפורסם ב- American Journal of Obstetrics and Gynecology הסתמך על מידע שעלה מה- National Birth Defects Prevention Study שנערך בין השנים 1997-2004 על מנת לנסות ולבחון את הקשר שבין משקל האם טרם הלידה ובין פנוטיפים שונים של מומי לב מולדים. המידע כלל 6440 תינוקות עם מומים ו- 5673 מקרי ביקורת.
האמהות מוינו לקטגוריות של תת-משקל, משקל תקין, משקל עודף, השמנה חולנית מועטה או השמנה חולנית חמורה בהתאם לקריטריונים המקובלים של ה- BMI.
עודף משקל, השמנה חולנית מועטה והשמנה חולנית חמורה הגבירו את הסיכוי למומי לב מולדים ב- 16%, 15% ו- 31% בהתאמה וזאת בהשוואה למשקל תקין.
באופן כללי, BMI גבוה מהנורמלי (>25 kg/meters-squared) נמצא כקשור עם מספר פנוטיפים הכוללים conotruncal defects באופן כללי (סיכון יחסי 1.16) ו- tetralogy of Fallot באופן ספציפי (סיכון יחסי 1.24) כמו גם עם anomalous pulmonary venous return (סיכון יחסי 1.53), hypoplastic left heart syndrome (סיכון יחסי 1.32), RVOT defects באופן כללי (סיכון יחסי 1.34) ובמיוחד pulmonary atresia (סיכון יחסי 1.55), valve stenosis (סיכון יחסי 1.36), septal defects באופן כללי (סיכון יחסי 1.15) ו- secundum atrial septal (סיכון יחסי 1.29) באופן ספציפי.
הידיעה הועברה ע"י חנה מרכוס מערכת PharmaLine