טיפול נוגד קרישה משולש הינו יעיל יותר בהשוואה לטיפול כפול, לצורך הפחתה של אירועים איסכמיים לאחר התקנה של drug-eluting stent ,DES, כך עולה ממחקר תצפית שפורסם בגיליון פברואר של ה- American Heart Journal.
התרופה נוגדת הקרישה cilostazol המיועדת לשימוש פומי אשר אושרה על ידי ה- FDA לטיפול
ב- ' intermittent claudication' מוסיפה על השפעתו של טיפול באספירין וב- clopidogrel נגד הפעלה של טסיות הדם. מחקרים קודמים הראו כי התרופה מסוגלת להפחית את השיעורים של היצרות מחודשת של העורקים ורה-וסקולריזציות בקרב חולים לאחר התקנה של DES.
החוקרים במחקר הנוכחי ניסו להשוות את היעילות והבטיחות לטווח הארוך של טיפול משולש ושל טיפול כפול לאחר ה,תקנה מוצלחת של סטנט המפריש sirolimus או paclitaxel.
מתוך 3099 החולים שטופלו, 1443 טופלו בטיפול משולש: 200 מ"ג/יום אספירין, 300 מ"ג במנת העמסה של clopidogrel ולאחר מכן מינון המשך של 75 מ"ג/יום clopidogrel ו- 200 מ"ג מנת העמסה של cilostazol ואז 100 מ"ג פעמיים ביום של cilostazol. שאר 1646 החולים טופלו
ב- clopidogrel ואספירין בלבד.
אספירין ניתן לתקופה בלתי מוגבלת, clopidogrel ניתן למשך 6 חודשים לפחות ו- cilostazol ניתן למשך 4 שבועות לפחות. פרק המעקב ארך 12 חודשים.
בקרב קבוצת הטיפול המשולש, 5 חולים לקו ב- MI, 2 בטרומבוזות הקשורות בסטנט ו- 21 נפטרו. בקרב קבוצת הטיפול הכפול, 15 חולים לקו ב- MI, 12 בטרומבוזות הקשורות בסטנט ו- 26 נפטרו.
לאחר תקנון לגורמים מערפלים, שיעורי התמותה ל-12 חודשים היו דומים בקרב שתי קבוצות המחקר, אך קבוצת הטיפול המשולש נמצאה כקשורה עם סיכון נמוך בצורה מובהקת ל- MI ולטרומבוזות הקשורות בסטנט.
שיעור אירועי הדימום המינורי והמאג'ורי היה דומה בקרב שתי הקבוצות.
הידיעה הועברה ע"י מערכת PharmaLine