תינוקות הנולדים באמצעות הפריית מבחנה (in vitro fertilization – IVF) אינם מציגים סיכון מוגבר לסבול ממומים מולדים או להיות קטנים מהממוצע, כך עולה ממחקר שנערך ביפן.
מנגד מצאו מחברי המחקר כי אמהות אשר עברו IVF הציגו סיכוי גבוה יותר לפתח placenta previa וזאת בהשוואה לנשים אשר נכנסו להיריון באופן טבעי.
מחקרים שונים שהשוו בין תינוקות שנולדו כתוצאה מ- IVF ותינוקות שנולדו באופן טבעי מצאו כי תינוקות שנולדו כתוצאה מ- IVF הציגו שיעורים גבוהים יותר של מומים מולדים ומשקל נמוך בלידה, כך טענו מחברי המחקר שפורסם בגיליון המקוון של כתב העת Fertility & Sterility.
במסגרת המחקר הנוכחי נבחנו כ- 54,000 תינוקות שנולדו באופן טבעי ו- 1,400 תינוקות שנולדו באמצעות הפריית מבחנה, כל ההריונות היו של ילד בודד. המדגם ייצג 6% מכלל הלידות בשנת 2006 ביפן.
23 תינוקות מקבוצת ה- IVF מתו במהלך גיל הינקות, מספר קטן אשר לא ניתן להסיק ממנו לגבי השאלה האם IVF אכן מגבירה את הסיכון לתמותה.
כתינוק אחד מתוך כל חמישה תינוקות מקבוצת ה- IVF הציג משקל לידה נמוך וזאת בהשוואה לתינוק אחד מתוך כל שישה תינוקות בקבוצת ההפריה הטבעית, אך ההבדל לא היה מובהק סטטיסטית לאחר תקנון לגורמים כגון גיל האם, משך ההיריון ומשתנים נוספים.
כ- 2% מהתינוקות משתי הקבוצות הציגו מומים מולדים. בעוד שישנן ראיות מסוימות הקושרות בין IVF וסוגים מסוימים של מומים מולדים, הדגישו החוקרים כי המחקר הנוכחי לא אסף מידע ספציפי בנוגע לפגמים הללו.
שתי הקבוצות הציגו סיכון דומה ללידה במשקל נמוך ואף היחס בנים לבנות היה דומה בקרב שתי הקבוצות.
מחברי המחקר סיכמו ואמרו כי הממצאים האחרונים אינם מציגים כל ראיה כי תינוקות שנולדו באמצעות IVF מציגים סיכון מוגבר לסבול מבעיות שונות בהשוואה לתינוקות שנולדו עקב הפריה טבעית. אף על פי כן הדגישו החוקרים כי מספר מקרי המוות והמומים המולדים הקטן שנצפה אינו מאפשר לשלול “עליה מתונה בסיכון”.
5% מהנשים שנכנסו להיריון באמצעות IVF פיתחו placenta previa וזאת בהשוואה ל- 1.5% מהנשים שנכנסו להיריון באופן טבעי.
מקור הידיעה >>
Fertil Steril 2010.
הידיעה הועברה ע”י חנה מרכוס מערכת PharmaLine